Πηγή: Omniatv

Τον Σεπτέμβρη κλείνουν 5 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα Τάγματα Εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Από τότε ο Μαχητικός Αντιφασισμός διάλυσε κάθε προσπάθεια των ναζί να διατηρήσουν ένα κοινωνικά νομιμοποιημένο προσωπείο και να παραμείνουν στην κεντρική πολιτική σκηνή. Η αποδιοργάνωση του μηχανισμού τους, η αποψίλωση στελεχών τους και τα απανωτά κλεισίματα τοπικών οργανώσεων οφείλονται στην πλήρη παρεμπόδισή τους να εμφανιστούν ως κινηματική δύναμη με ακροδεξιά ατζέντα.

Μόνο χάρις την υποστήριξη του κρατικού μηχανισμού μπορούν και διατηρούν ελπίδες παραμονής στην κεντρική πολιτική σκηνή. Η ΝΔ και το αστικό μπλοκ, ξαναβγάζοντας την εθνικιστική ατζέντα, δημιουργούν ξανά χώρο επανεμφάνισης των φασιστικών Ταγμάτων Εφόδου. Ο αγώνας ενάντια στον εθνικισμό και στις πολιτικές δυνάμεις που τον υποστηρίζουν αποκτά όρο ύπαρξης του αντιφασιστικού κινήματος.

Το αντιφασιστικό κίνημα για να μπορέσει να συγκροτήσει μια στοιχειώδη αξιόπιστη αντικυβερνητική, αντικαπιταλιστική πρόταση θα πρέπει να συγκρουστεί σε ιδεολογικό, πολιτικό αλλά και οργανωτικό επίπεδο με τις πολιτικές δυνάμεις που οργανώνουν και υποστηρίζουν τα εθνικιστικά συλλαλητήρια και την ακροδεξιά – εθνολαϊκή – πατριωτική πολιτική.

Δεν τρέφουμε αυταπάτες, ούτε επικαλούμαστε μια αφηρημένη «ενότητα» του αντιφασιστικού κινήματος. Οι διαφορετικές στρατηγικές των συλλογικοτήτων δεν ξεπερνιούνται με επικλήσεις, αλλά με κατάθεση συγκεκριμένων σχεδίων και τακτικής. Δεν εκτιμούσαμε πως μπορούσε να σταθεί φέτος ένα «ενιαίο» πολιτικό σχέδιο για την επέτειο, αλλά παλέψαμε σε κάθε ανοικτή διαδικασία να υπάρχει σεβασμός στις διαφορετικές ατζέντες και στην υποστήριξη κινηματικών διαδικασιών ασχέτως πολιτικής προέλευσης.

Σε αυτό το περιβάλλον που θα απουσιάσει η «κεντρική» κινητοποίηση, θα προσπαθήσουμε να οργανώσουμε μαζί με τοπικές και κεντρικές πολιτικές δυνάμεις 4 πολιτικές δράσεις απέναντι στις εναπομείνουσες τοπικές οργανώσεις της Χρυσής Αυγής. Θα πραγματοποιήσουμε, λοιπόν:

  • Την Τετάρτη 12/09 διαδήλωση στη Σαλαμίνα
  • Την Παρασκευή 14/09 πολιτική εκδήλωση στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά
  • Την Τετάρτη 19/09 διαδήλωση στο Μαρούσι
  • Την Πέμπτη 20/09 διαδήλωση στον Άλιμο

Οι εκδηλώσεις αυτές έρχονται να υποστηρίξουν ένα συνεκτικό σχέδιο αντιφασιστικής – αντικαπιταλιστικής δράσης που ξεπερνά τις επετειακές εκδηλώσεις και καλούμε τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες να συνταχτούν με αυτό, ώστε παρεμποδίζοντας την ακροδεξιά απορρύθμιση να προβληθεί μια συγκροτημένη στρατηγική ενάντια στη συνθηκολογημένη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Αθήνα, 30 Ιουλίου 2018

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού