Πηγή: The Press Project

Καθημερινές είναι πλέον οι συγκεντρώσεις στην Ισπανία με αίτημα την αποφυλάκιση του Pablo Hasel. Χθες, ήταν η τέταρτη συνεχόμενη νύχτα διαδηλώσεων μετά τη φυλάκιση του 32χρονου Πάμπλο Χασέλ, που είχε καταδικαστεί το 2018 με βάση έναν «νόμο φίμωτρο», για «προσβολή της μοναρχίας» και «εξύμνηση της τρομοκρατίας» και συνελλήφθει πριν λίγες ημέρες.

Περίπου 2000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χθες τη νύχτα στη Βαρκελώνη. Νέες διαδηλώσεις, σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο αναμένονται σήμερα, με κινητοποιήσεις να προβλέπονται στη Βαρκελώνη, τη Μαδρίτη, την Παμπλόνα (βόρεια), το Λογρόνιο (βόρεια) και τη Μαγιόρκα.

Συνολικά, σχεδόν 100 άνθρωποι έχουν συλληφθεί από την Τρίτη και πολλοί άλλοι έχουν τραυματιστεί, μεταξύ αυτών αστυνομικοί και μια νεαρή γυναίκα που έχασε το μάτι της στη Βαρκελώνη, πιθανόν από πλαστική σφαίρα της αστυνομίας.

«Από την Ελλάδα ως την Ισπανία στον δρόμο σπάμε τη λογοκρισία»

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου έξω από το Ισπανικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκης. Δεκάδες άτομα βρέθηκαν εκεί, άνοιξαν πανό και είπαν συνθήματα αλληλεγγύης.