Πηγή: TVXS

Εντολή να «εξαφανιστεί» από την ΕΡΤ το γεύμα του Κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία έλαβαν οι εργαζόμενοι του καναλιού.

Όπως κατήγγειλε ο δημοσιογράφος, Χρήστος Ξανθάκης, παρουσιάζοντας και το χαρτί με τη σχετική οδηγία, στην αίθουσα παραγωγής τοιχοκολλήθηκε προειδοποίηση, να μην προβληθούν φωτογραφίες και βίντεο από το συνωστισμένο φαγοπότι στην βεράντα του σπιτιού του βουλευτή της ΝΔ. Στην ίδια εντολή προστίθεται, ότι όσα αφορούν στην υπόθεση Λιγνάδη, θα πρέπει να συνοδεύονται μόνο με ατομικά πλάνα του σκηνοθέτη, χωρίς άλλα πρόσωπα, προφανώς για να μη συνδεθεί κάποιο κυβερνητικό στέλεχος με την υπόθεση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν μετά το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, καθώς ένας εκ των εργαζομένων στο μοντάζ των βίντεο συμπεριέλαβε και την εικόνα από το φαγοπότι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία, μαζί με δεκάδες άτομα, στο σπίτι του τοπικού βουλευτή Χρ. Στεφανάδη, κατά παράβαση των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί. Ακολούθησε ένταση στην ΕΡΤ για την προβολή του συγκεκριμένου πλάνου και η υπεύθυνη παραγωγής προχώρησε στην «τοιχοκόλληση» της συγεκριμένης οδηγίας, ώστε να μην επαναληφθεί το λάθος.

Στο σχετικό έγγραφο αναφέρεται με κεφαλαία γράμματα και τη χειρόγραφη επισήμανση «SOS»: «ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ Δ. ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΑΔΗ (ΤΡΑΠΕΖΙ), ΙΚΑΡΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟΠΛΑΝΑ ΤΟΥ Δ. ΛΙΓΝΑΔΗ ΟΧΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ»

Ο Χρήστος Ξανθάκης στην ανάρτησή του στο Twitter μαζί με τη σχετική φωτογραφία της εντολής γράφει: «Χτες το μεσημέρι, στο δελτίο της ΕΡΤ1 έπαιξε η “επίσκεψη” στην Ικαρία. Προέκυψε χαμός φυσικά. Και για να μην γίνει ξανά τέτοιο “λάθος” κολλήθηκε η ανακοίνωση της φωτό στην Αίθουσα Παραγωγής… Να τη χαίρεστε τη δημόσια τηλεόραση κύριε Λιβάνιε».