Πηγή: Katiousa

Τι νόημα έχει να απαγορεύεις την κυκλοφορία τη νύχτα, που δεν υπάρχει συνωστισμός;
Κανένα. Το μόνο που θέλουν είναι να αποθαρρύνουν τις κατ’ οίκον επισκέψεις τα βράδια.

Τι νόημα έχει να απαγορεύεις την κυκλοφορία από τις 6 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα, πριν καν πέσει ο ήλιος;
Κανένα απολύτως. Αλλά τα Σαββατοκύριακα έχουμε περισσότερο χρόνο για να δούμε τους φίλους μας και πρέπει να μας αποθαρρύνουν και από αυτό.

Η κυβέρνηση κλείνει τις λαϊκές αγορές τα Σαββατοκύριακα (!), κρατάει κλειστή την Ανώτατη Εκπαίδευση και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Απαγορεύει κάθε δραστηριότητα που συνδέεται με τον ελεύθερο χρόνο, τη φυσική κατάσταση και την ψυχική υγεία, τη μόρφωση, ακόμα και σε έναν απλό περίπατο…

Το μόνο που επιτρέπεται είναι να πηγαίνεις στη δουλειά σου και να στριμώχνεσαι στις συγκοινωνίες, για να μη νεκρώσει η παραγωγή. Και αν “νεκρώνουν” στο ενδιάμεσο δεκάδες άνθρωποι κάθε μέρα, ας λογιστούν στις παράπλευρες απώλειες.

Την ίδια στιγμή, οι διαρροές στα ΜΜΕ για τις προτάσεις των ειδικών και τις μαραθώνιες συνεδριάσεις τους θύμιζαν κάτι από Αστερίξ και το ιατρικό συμβούλιο από την περιπέτεια στην Ελβετία…

Ενώ στην επίσημη ενημέρωση της κυβέρνησης και των ειδικών, ακούσαμε άφθονα μαργαριτάρια.

Ότι τα μέτρα ήταν ικανοποιητικά, αλλά δεν εφαρμόστηκαν! Οπότε φταίει -για άλλη μια φορά- ο κόσμος που δεν ακολούθησε τις εντολές.

Ότι είναι κρίμα να ζορίζεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Δεν είναι κρίμα όμως να μη λαμβάνονται ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυσή του!

Ότι σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη, η χώρα μας δεν αντιμετώπισε τρίτο κύμα. Αν είναι έτσι, όμως, πώς δικαιολογούνται τα νέα απαγορευτικά, που είναι πιο σκληρά και από την πρώτη καραντίνα; Φανταστείτε δηλαδή να αντιμετώπιζε κιόλας…

Με τον ήλιο μας βγάζουν -από τις 5πμ- με τον ήλιο μας κλείνουν μέσα -από τις 6μμ. Τι έχουν τα έρμα και κολλάνε;

Το βασικό είναι τι δεν έχουμε. Δεν έχουμε θωρακισμένο σύστημα υγείας, επαρκείς συγκοινωνίες, ελέγχους στους μαζικούς χώρους δουλειάς που είναι αποδεδειγμένα η μεγαλύτερη πηγή διασποράς. Έχουμε όμως μια κυβέρνηση που έχει ως παντιέρα την ατομική ευθύνη και τα μόνα μέτρα που είναι πρόθυμη να πάρει είναι για να περιορίσει τις δικές μας μετακινήσεις και δραστηριότητες, οτιδήποτε δε συνδέονται άμεσα με τα κέρδη των επιχειρήσεων. Αυτή είναι η μόνη τους απόλυτη προτεραιότητα.