Πηγή: Ημεροδρόμος

Το 2018 η πολυεθνική Amazon δεν πλήρωσε ούτε ένα δολάριο σε ομοσπονδιακούς φόρους στις ΗΠΑ, παρότι είχε κέρδη των 11 $δισ. κερδών. Το 2019 η εταιρεία είχε κέρδη 13,3 δισ. δολάρια και πλήρωσε μόλις $162 εκατ. φόρους!

Αυτή η εταιρεία που ξεζουμίζει σε καθημερινή βάση χιλιάδες υπαλλήλους.  Που η κυβέρνηση των ΗΠΑ τις εξασφαλίζει φορολογική ασυλία. Που ανάγκαζε τους εργαζόμενους να ουρούν σε πλαστικά μπουκάλια για να μην …μειώνεται η παραγωγικότητα! Αυτή λοιπόν η εταιρεία έκλεβε και τα φιλοδωρήματα των διανομέων της!

Συγκεκριμένα η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) αποκάλυψε μετά από ενδελεχή έρευνα ότι η Amazon παρακρατούσε τα φιλοδωρήματα που οι πελάτες πλήρωναν για τους διανομείς της εταιρείας για πάνω από δύο χρόνια.

Όπως μετέδωσε το Forbes, η Amazon σταμάτησε να παίρνει τα φιλοδωρήματα το 2019, όταν ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου έμαθε για την έρευνα που διεξήγαγε η επιτροπή. Τότε στάματησε. Όταν της …σφύριξαν ότι έχει ξεκινήσει έρευνα!

Η κλοπή των φιλοδωρημάτων είχε εντοπιστεί από τους διανομείς της Amazon, η εταιρεία, όμως, στις επανειλημμένες οχλήσεις τους έκανε μελετημένα βήματα για να τους παραπλανήσει. ανέφερε η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το Forbes «η κλοπή αυτή δεν πέρασε απαρατήρητη από τους διανομείς της Amazon, πολλοί από τους οποίος εξέφρασαν τον θυμό και τη σύγχυση τους στην εταιρεία».

«Αλλά, αντί να επανορθώσει, η Amazon προέβη σε μελετημένα βήματα για να παραπλανήσει τους διανομείς και να αποκρύψει την κλοπή, στέλνοντας τους τυποποιημένες απαντήσεις που επαναλάμβαναν τα ψέματα της εταιρείας» τονίζει η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου.