Πηγή: Το Κουλούρι

Ιδιαίτερα προβληματισμένοι με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας δηλώνουν οι λοιμωξιολόγοι, με τα κρούσματα στην Αττική να αυξάνονται διαρκώς και την πρωτεύουσα να είναι μια ανάσα από το να χαρακτηριστεί «κόκκινη» ζώνη.

Για το λόγο αυτό, η επιτροπή των ειδικών φαίνεται πως έχει εισηγηθεί μια σειρά νέων μέτρων προς την κυβέρνηση, με την εκ περιτροπής κυκλοφορία των πολιτών να έχει πέσει πια στο τραπέζι για τα καλά. Συγκεκριμένα, ανάλογα με το πρώτο γράμμα του επωνύμου τους, οι πολίτες θα μπορούν να προαυλίζονται για διάστημα 2 ωρών την ημέρα, σε συγκεκριμένη ζώνη γύρω από την κατοικία τους.

Για τη διασφάλιση μάλιστα της τήρησης των μέτρων, αναμένεται να ιδρυθεί ένα νέο σώμα δεσμοφυλάκων, οι οποίοι θα επιτηρούν όλη την Αττική, έχοντας εντολή μέχρι και να πυροβολούν όσους βρίσκονται εκτός τις μη επιτρεπόμενες ώρες, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα επιχειρούν ελέγχους σε σπίτια, με την αυστηρή εντολή το φως να έχει σβήσει σε αυτά το αργότερο στις 9 το βράδυ.

Προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστό το πότε θα ξεκινήσει η εφαρμογή των μέτρων αυτών, με τη σχετική ενημέρωση για τις ώρες του προαυλισμού να αναρτάται στην ιστοσελίδα forma.gov μέσα στο Σαββατοκύριακο και τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ως πρώτη ημέρα εφαρμογής την προσεχή Δευτέρα. Μείνετε συντονισμένοι για οτιδήποτε νεότερο.