Φωτό: Yannis Kemmos

Πηγή: The Press Project

Mία μέρα μετά τις μαζικές κινητοποιήσεις χιλιάδων φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα, η ΕΛ.ΑΣ φαίνεται να ανοίγει δικογραφία με την αιτιολογία ότι είχαν παραβιαστεί οι βασικές διατάξεις του νέου νόμου για τις δημόσιες συναθροίσεις αλλά και του νόμου περί συνωστισμού.

Συγκεκριμένα, η ΕΛ.ΑΣ φαίνεται να πατάει πάνω στις διατάξεις που νόμου περί συναθροίσεων που είχε επικριθεί από εγχώριους και διεθνείς φορείς ανθρωπίνων δικαιωμάτων, λέγοντας δεν είχε γίνει επίσημη αναγγελία της κινητοποίησης στην αστυνομία και δεν είχαν οριστεί και υπεύθυνοι οργανωτές.

Η δικογραφία μόλις ολοκληρωθεί θα διαβιβαστεί στην εισαγγελία.

Παράλληλα, ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα» στο πρωτοσέλιδό της αποκαλύπτει ότι για τον ίδιο λόγο, την παραβίαση του νόμου περί συναθροίσεων, σχηματίστηκε δικογραφία κατά του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλη Γιαννάκου.

Η δικογραφία φαίνεται να αφορά συγκέντρωση που πραγματοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ στις 30 Σεπτεμβρίου έξω από το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους. Οι ειδικός διαμεσολαβητής της ΕΛ.ΑΣ. είχε είχε ενημερώσει τους συγκεντρωμένους να παραμείνουν στον χώρο του πεζοδρομίου, αλλά αυτοί επέλεξαν να καταλάβουν το οδόστρωμα διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων.

Tότε, δυνάμεις των ΥΜΕΤ τους περικύκλωσαν, κλείνοντας τον δρόμο προς το υπουργείο και τους επιτέθηκαν, με αποτέλεσμα ορισμένοι εκ των συγκεντρωμένων μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, να τραυματιστούν ελαφρά.

Mιλώντας στο Μega, ο κ.Γιαννάκος υποστήριξε ότι έμαθε για τη δίωξη από τα δημοσιεύματα, υπενθυμίζοντας ότι ίδιος είχε τραυματιστεί σε εκείνη τη συγκέντρωση.