Πηγή: Το Κουλούρι

Τις μέρες αντίστροφα μετράει ο Ευθύμης Δ., ο οποίος δεν μπορεί να περιμένει με τίποτα τη μεγάλη στιγμή των καλοκαιρινών του διακοπών.

Ο 45χρονος άνδρας, ο οποίος κλείνει φέτος 10 χρόνια δυστυχισμένου γάμου με την σύζυγό του, Δώρα, ενώ ταυτόχρονα εργάζεται σε μια δουλειά που σιχαίνεται και δεν αντέχει με τίποτα την καθημερινότητά του, κυριολεκτικά αδημονεί να μεταφέρει την δυστυχία του σε αγαπημένο νησί των Κυκλάδων, όπου θα εύχεται από μέσα του να μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω με θέα τις πανέμορφες θάλασσες.

«Είναι αλλιώς να είσαι μίζερος σε μια παραλία, όλοι το ξέρουν αυτό.  Τρώγοντας τη χωριάτικη με το καρπούζι μου και όσο τα παιδιά μου προσπαθούν να μου θυμίσουν διαρκώς πόσο μεγάλο λάθος έκανα που τα έφερε σε αυτόν τον κόσμο, θα έχω πάνω μου την αρμύρα της θάλασσας και τη μυρωδιά του αντηλιακού. Ε δεν συγκρίνεται η δυστυχία στην πόλη με αυτή στο νησί, όπως και να το κάνουμε».

Ο άνδρας, υπολογίζεται πως αποτελεί έναν μόνο από τους χιλιάδες συμπολίτες μας που θα βρεθούν και φέτος σε κάποιο από τα νησιά μας, μεταφέροντας εκεί τη δυστυχία τους. Το «Κουλούρι», τους εύχεται από την καρδιά του, καλό καλοκαίρι.