Πηγή: Κουλούρι

Οι διερευνητικές επαφές με την Τουρκία ξεκινούν ξανά σήμερα έπειτα από μία χρονιά γεμάτη ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και ενώ στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ του Μαρτίου θα συζητηθεί για άλλη μία φορά το ενδεχόμενο κυρώσεων, με την αλλαγή ηγεσίας στις ΗΠΑ να επαναπροσδιορίζει τα δεδομένα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναθέσει στον Ευτύχη Μπλέτσα να ηγηθεί των κρίσιμων διερευνητικών επαφών, οι οποίες είναι άτυπες και μη δεσμευτικές, αλλά ενδέχεται να αποτελέσουν τη βάση για μία επίσημη διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο χωρών. Η επιλογή του πρωθυπουργού στο πρόσωπο του παρουσιαστή δεν αποτέλεσε έκπληξη για τους συνεργάτες του, μιας και εκτός από φαν της εκπομπής του, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας εκτιμά ιδιαίτερα τις ικανότητές του στο παζάρι.

«Είχαμε παρακολουθήσει με την Μαρέβα όλα τις φορές που ο Ευτύχης βρέθηκε σε κάποιο παζάρι και ομολογώ πως είχαμε εντυπωσιαστεί. Ειδικά στο Κουσάντασι, είχε δώσει ρέστα. Ή μάλλον, για να χαριτολογήσω, του είχαν δώσει ρέστα, αφού έριξε την τιμή ενός χαλιού από τις 500 στις 120 λίρες», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης για να προσθέσει:

«Αυτή τη μαχητικότητα ψάχνουμε, αυτό ακριβώς το πνεύμα, για να παζαρέψουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία από τους γείτονες». Το «Κουλούρι» επικοινώνησε και με τον κ. Μπλέτσα, ο οποίος ωστόσο φόρτιζε το κινητό του ώστε μέσω του selfie stick του να καταφέρει να καταγράψει στην κάμερα κάθε λεπτομέρεια της ιστορικής αυτής διαπραγμάτευσης.