Πηγή: Katiousa

Είχαμε συνηθίσει στη διάρκεια της κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας, κυβερνητικά στελέχη να διαψεύδονται από συναδέλφους τους ακόμα και με διαφορά λίγων ωρών, είχαμε συνηθίσει υπουργούς να λένε τα πάντα και τα αντίθετά τους με λίγες μέρες διαφορά, έμενε μόνο ο πρωθυπουργός να ανατρέψει τον … εαυτό του, κάτι που είδαμε σήμερα στη βουλή.

Μετά το σάλο που προκάλεσε η απαράδεκτη απόφαση για αύξηση του προστίμου άσκοπων μετακινήσεων από 300 στα 500 ευρώ, ποσό αστρονομικό ακόμα και σε παγκόσμια σύγκριση, πολλώ δε μάλλον σε σχέση με την ελληνική πραγματικότητα, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε “γαλαντόμος” , ανακοινώνοντας στην τριτολογία του πως αναστέλλει την εφαρμογή της αύξησης για 10 μέρες, “ως ένδειξη καλής θέλησης” , “για να δούμε πώς θα λειτουργήσει”, ενώ στη συνέχεια η κυβέρνηση θα επαναξιολογήσει το μέτρο.

Είναι δύσκολο να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για το γεγονός πως με εντολή Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός παίρνει πίσω την εντολή Μητσοτάκη, η φράση που θα το συνόψιζε καλύτερα θα ήταν ίσως το “να μας κόβει ο θεός μέρες και να δίνει θητείες στο Μητσοτακέικο”. Τώρα αν σκεφτήκατε το άλλο λαϊκό ρητό, “να σε κάψω Γιάννη, να σ’αλείψω λάδι”, είναι επειδή δεν εκτιμάτe ότι ο πρωθυπουργός μας, σα γνήσιος φιλελεύθερος, μακριά από σοβιετικές ιδεοληψίες, εφαρμόζει σύγχρονες πρακτικές μάρκετινγκ στην πολιτική του τακτική:

Ποιος ξέρει εξάλλου τι μας επιφυλάσσει το μέλλον μετά το δεκαήμερο, ίσως ευκολίες πληρωμών με άτοκες δόσεις, στα τρία πρόστιμα το ένα δώρο ή κάτι άλλο που θα σκεφτεί το καλύτερο βιογραφικό της χώρας για να μας δείξει πόσο αφουγκράζεται τον παλμό του κοσμάκη. Εκτός κι αν δεν είστε καλά παιδιά, δε δείξετε ατομική ευθύνη και τον αναγκάσετε με βαριά καρδιά να το επαναφέρει στα 500 ακατέβατα. Γιατί αν δεν είναι τιμητικό για ένα λαό να τον αντιμετωπίζουν σαν πεντάχρονο που αναστέλλεται η τιμωρία του μέχρι να ξανακάνει αταξία, τι άλλο μπορεί να είναι;