Πηγή: Σπασμένο Παράθυρο

Κογκρέσο. Το σύμβολο της αμερικανικής δημοκρατίας και θεματοφύλακας των αξιών των ΗΠΑ. Ένας θεσμός που απαρτίζεται από ικανούς πολιτικούς, που έφτασαν μέχρι αυτή τη θέση με την αξία τους και είναι έτοιμοι να πάρουν τις καλύτερες αποφάσεις για τη χώρα τους.

Και μετά αυτό:

Σε ένα δεκάλεπτο βίντεο, μπορούμε να απολαύσουμε το Σάσα Μπάρον Κόεν, το δημιουργό του Borat και του Μεγάλου Δικτάτορα, να χακάρει το κίνημα υπέρ της οπλοκτησίας των ΗΠΑ και να το διασύρει σε πρωτόγνωρα επίπεδα.

Ο ίδιος, φορώντας ένα ψεύτικο πρόσωπο και παριστάνοντας τον εκπαιδευτή πυροβόλων όπλων για παιδιά, ξεκινάει προσεγγίζοντας ένα από τα πιο χαμηλόβαθμα τσιράκια του συγκεκριμένου κινήματος. Τον πείθει ότι κάνει εκστρατεία για να επιτραπεί σε 4χρονα παιδιά να οπλοφορούν και τον βάζει ακόμα και να συμμετέχει σε υποτιθέμενο διαφημιστικό σποτ, όπου χορεύει και τραγουδάει κρατώντας όπλα στολισμένα με λούτρινα αρκουδάκια.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τον σαν ενδιάμεσο, καταφέρνει και κλείνει συνέντευξη με τον αρχηγό της οργάνωσης Ιδιοκτητών Όπλων της Αμερικής. Ο ίδιος ο αρχηγός, λέει στη συνέντευξή του “Τα νήπια είναι ακόμα καθαρά και δεν έχουν διαφθαρεί από τα fake news και την ομοφυλοφιλία. Δεν τα νοιάζει αν είναι πολιτικά ορθό να πυροβολείς έναν διανοητικά διαταραγμένο που κρατάει όπλο. Απλά το κάνουν.” Και μετά συνεχίζει λέγοντας πως τα νήπια έχουν αυξημένα επίπεδα φερομόνων Blink-182, το οποίο είναι μουσικό συγκρότημα.

Στο τέλος του βίντεο, βλέπουμε πρώην και νυν μέλη του Κογκρέσου, να συμμετέχουν χωρίς να κάνουν πολλές ερωτήσεις, σε υποτιθέμενο διαφημιστικό μήνυμα, για να μπορούν 4χρονα παιδιά να οπλοφορούν.

 

Ένας από αυτούς λέει ότι “ένα τρίχρονο παιδί δε μπορεί να προστατέψει τον εαυτό του από ένα πολυβόλο, πετώντας μία μολυβοθήκη Hello Kitty.” Προσθέτει μάλιστα πως “οι πατέρες του έθνους, δεν έβαλαν ηλικιακό όριο στη δεύτερη τροπολογία του συντάγματος”

Ίσως ο μεγαλύτερος διασυρμός υποστηρικτών της οπλοχρησίας μέχρι σήμερα και μια ένδειξη πως η κατοχή ενός κυβερνητικού αξιώματος, με κανέναν τρόπο δε σημαίνει πως η ευφυΐα σου είναι σε πολύ διαφορετικό επίπεδο από αυτό ενός λάχανου.