Πηγή: The Press Project

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega το πρωί της Κυριακής, δέχτηκε κριτική από τον δημοσιογράφο αναφορικά με το εύρος της διάρκειας των μέτρων στη Θεσσαλονίκη αλλά και την πανδημία η οποία ακόμα δεν έχει ελεγχθεί, με τον υπουργό να λέει στον δημοσιογράφο να βάλει τον χάρτη του ECDC που δείχνει την Ελλάδα σε καλύτερη θέση «απ’ όλους».

Πιο συγκεκριμένα, η διαμάχη ξεκίνησε όταν σχηματικά ο Αδ. Γεωργιάδης, επιχείρησε σχηματικά να υπενθυμίσει την κριτική προς την κυβέρνηση κατά την οποία η Θεσσαλονίκη έπρεπε να τεθεί σε καραντίνα πριν τους εορτασμούς του Αγ. Δημητρίου. «Θυμάστε την πολύ μεγάλη κριτική που ασκήθηκε στη κυβέρνηση γιατί δεν είχαμε κλείσει τη Θεσσαλονίκη πριν τη γιορτή του Αγ. Δημητρίου;», είπε ο υπουργός για να λάβει την απάντηση «την έχετε κλείσει δυόμιση μήνες και δεν έχει ελεγχθεί η πανδημία», με τον υπουργό να λέει στον δημοσιογράφο να βάλει τον χάρτη του ECDC που δείχνει σύμφωνα με τον ίδιο ότι η Ελλάδα «είναι καλύτερα από όλους τους άλλους».

Τέλος προχώρησε και σε νουθεσίες προς τον δημοσιογράφο που «τόλμησε» να τον αμφισβητήσει λέγοντας πως «σας είπα εσείς οι δημοσιογραφοι πρεπει να σταματήσετε τη γκρίνια. Έχουμε τα γενέθλια της Ελλάδος μας για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του ‘21. Ας βάλετε και εσείς λίγο μυαλό. Όχι άλλη γκρίνια στα κανάλια», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν εκείνος που ενώ στα τέλη Νοεμβρίου οι νεκροί έφταναν ακόμα και τους 100 ανά ημέρα ,ο ίδιος επικαλούμενος στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, είχε σχολιάσει ότι η Ελλάδα «πάει 12 φορές καλύτερα από το Βέλγιο» στην κλίμακα θάνατοι ανά εκατομμύριο ανθρώπων, ενώ είχε φτάσει και στο σημείο να πει ότι «πανηγυρίζουμε» για το παραπάνω.