Αλιεύσαμε από το facebook του Δημήτρη Τσίρκα

«Ποιο λοκντάουν; Απίστευτο μποτιλιάρισμα στην Αθήνα», επαναλαμβάνουν από το πρωί τα μέσα την Λίστας Πέτσα.
Για μία ακόμη φορά ο κόσμος στοχοποιείται και ας κάνει αυτό που του είπαν να κάνει: βγαίνει να ψωνίσει με click away ή να πάρει τα απαραίτητα για τις γιορτές, αφού τα καταστήματα κλείνουν αύριο.
Ξαμολιούνται οι «ρεπόρτερ» στους δρόμους και δείχνουν με το δάχτυλο ανθρώπους να περπατάνε ή να κοιτάζουν βιτρίνες, υπονοώντας ότι δεν τηρούν τα μέτρα. Δίχως όμως κάτι τέτοιο να προκύπτει από πουθενά, ούτε καν από τις ίδιες τις εικόνες που προβάλλουν.
Ο δήμαρχος στόλισε την Αθήνα με 800 χιλιάδες ευρώ λαμπάκια, αλλά αν οι Αθηναίοι βγουν έξω να τα δουν, ο σερίφης Χρυσοχοΐδης θα στείλει τα λαγωνικά του να τους μαζέψουν.
Εδώ και μήνες ζούμε μια γνωστική παραφωνία, η κυβέρνηση λέει στους πολίτες τι επιτρέπεται να κάνουν, αλλά μόλις το κάνουν, μπαίνουν αμέσως στο στόχαστρο ως ανεύθυνοι που θα μας οδηγήσουν ξανά σε λοκντάουν. Από το οποίο ακόμα δεν έχουμε βγει.
Πρώτη φορά ΜΜΕ προσβάλλουν και στοχοποιούν τόσο επίμονα το ίδιο τους το κοινό. Παρακολουθώ τα σχόλια κάτω από τέτοια «ρεπορτάζ» και το 90% βρίζουν το μέσο για αυτά που γράφει. Αλλά δεν ιδρώνει το αυτί τους. Είναι πολλά τα λεφτά…
Δεν έχουν όμως και άλλη επιλογή, αν πληρώνεσαι για να βγάλεις την κυβέρνηση από το κάδρο των ευθυνών τότε τι μένει; Ο κόσμος φυσικά! Ο ένοχος βρέθηκε, είμαστε όλοι εμείς.
Και είμαστε τόσο αχάριστοι, η κυβέρνηση δουλεύει νυχθημερόν για εμάς, φέρνει εμβόλια για να μας σώσει, επενδύσεις και λεφτά για να μας αναπτύξει.
Δεν το πιστεύετε; Δείτε μια μέρα τα κανάλια, θα σας εξηγήσουν με λεπτομέρειες το σχέδιο εμβολιασμού για εμβόλια που θα έρθουν τον… Μάρτη ή τα 32 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης που είναι προ των πυλών… το καλοκαίρι.
Και μεις τι κάνουμε, παμε και συνωστιζόμαστε, ετοιμάζουμε ερωτικά Χριστούγεννα και αμαρτωλά ρεβεγιόν. Ε, είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Η κυβέρνηση όμως τι μας φταίει, γιατί της χρεώνουμε τις δικές μας αποτυχίες; Δεν άξιζε ένας τέτοιος τιποτένιος λαός σε μια τόσο τέλεια κυβέρνηση. Και υπέρκομψη.