Πηγή: The Press Project

Στον αγώνα των Σταγιατών οι οποίοι απάντησαν με αυτοδιαχείριση απέναντι στην εκμετάλλευση του νερού συμπαραστέκονται 26 επιφανείς ερμηνευτές και μουσικοί ηχογραφώντας το τραγούδι του Α. Ιωαννίδη «Το νερό των Σταγιατών».

Τη διασκευή και την ενορχήστρωση του τραγουδιού ανέλαβε ο Άκης Κατσουπάκης και τη βιντεοσκόπηση ο Αλέξανδρος Χρυσίδης. Η διασκευή του τραγουδιού του Αλκίνοου Ιωαννίδη «Το νερό των Σταγιατών» κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group.

Τα όποια έσοδα προκύψουν από την κυκλοφορία του τραγουδιού, θα ενισχύσουν το ταμείο της αυτοδιαχείρισης του χωριού Σταγιάτες, για τα δικαστικά έξοδα της υπόθεσης.

«Ο μεγαλύτερος αγώνας που δίνουμε καθημερινά εν γνώσει μας ή εν αγνοία μας, αφορά τη διατήρηση της ανθρωπιάς μας. Όταν μια ιδέα έχει ως σκοπό τη συμπαράσταση, την αλληλεγγύη, και την αποτροπή κάθε είδους ενέργειας που γίνεται εις βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, απειλώντας τις αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης τότε είναι που, ο σκοπός της γίνεται καθήκον, και μας αφορά όλους. Η συμπαράσταση, η σύμπραξη και η συλλογικότητα είναι καθήκον μας, εν όψει ενός τέτοιου σκοπού. Καθήκον μας, επίσης, είναι στην εποχή που ζούμε, και το να ονειρευόμαστε. Από τη στιγμή που έχουμε ο ένας τον άλλον, έχουμε στην κατοχή μας το ισχυρότερο όπλο που χρειαζόμαστε, ώστε να εναντιωθούμε σθεναρά σε πάσης φύσεως επιβουλή ενάντια στην ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια» σημειώνει ο εμπνευστής της ιδέας, Β. Γαούτσης.

Οι καλλιτέχνες που έλαβαν μέρος με αλφαβητική σειρά είναι οι εξής:

Ρίτα Αντωνοπούλου

Βαλάντης Γαούτσης

Στάθης Δρογώσης

Νίκος Ζιώγαλας

Πολυξένη Καράκογλου

Παντελής Κυραμαργιός

Κώστας Λειβαδάς

Σαββέρια Μαργιολά

Ευτυχία Μητρίτσα

Γιώργος Παντελιάς (Κίτρινα Ποδήλατα)

Μαριάννα Πολυχρονίδη

Σταύρος Σιόλας

Γιώργος και Νίκος Στρατάκης

Κώστας Τριανταφυλλίδης

Σταμάτης Χατζηευσταθίου

Όπως και οι μουσικοί:

Πιάνο: Άκης Κατσουπάκης

Πνευστά: Θύμιος Παπαδόπουλος

Ακορντεόν: Ντίνος Χατζηιορδάνου

Τρομπέτα: Τζώρτζης Μαυροειδής

Πρώτο βιολί: Φώτης Σιώτας

Δεύτερο βιολί: Εύρος Βοσκαρίδης

Κρουστά: Γιάννης Παπαγιαννούλης

Κοντραμπάσο: Νίκος Γύρας

Ακουστική κιθάρα: Κώστας Νικολόπουλος

Ηλεκτρική κιθάρα: Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου

Art Work: Εύρος Βοσκαρίδης