Αλιεύσαμε από το facebook του Θανάση Καμπαγιάννη

Μιας και διαβάζω ήδη δημοσιεύματα για τα μέτρα τάξης της ΕΛΑΣ για την αποτροπή συγκεντρώσεων την 6η Δεκέμβρη, μια αυτονόητη επισήμανση:
Οποιαδήποτε συγκέντρωση έχει ήδη καλεστεί ή οποιαδήποτε συνάθροιση δημιουργηθεί αυθόρμητα από κόσμο που, για παράδειγμα, θα πάει στη Μεσολογγίου να αφήσει ένα λουλούδι είναι απολύτως νόμιμη.
Δεν έχει υπάρξει, μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές (12:26, 4/12/2020), καμία απαγόρευση: ούτε δυνάμει της από 20/3/2020 ΠΝΠ (άρθρο 68 παρ. 2) για λόγους δημόσιας υγείας ούτε δυνάμει των διατάξεων του ν. 4703/2020 (νόμου Χρυσοχοϊδη) για λόγους δημόσιας ασφάλειας. Απαγόρευση δεν συνιστά βεβαίως μια δήλωση του Υπουργού ΠΡΟΠΟ αναρτημένη στον ιστότοπο του Υπουργείου, καθώς στερείται τον νόμιμο τύπο. Τυχόν αποδοχή τέτοιας ολέθριας πρακτικής θα έθετε την Ελληνική Δημοκρατία εκτός κράτους δικαίου και θα καθιστούσε τις πράξεις της Διοίκησης δικαστικά ανέλεγκτες.
Συνεπώς, η οποιαδήποτε συνάθροιση την 6η Δεκέμβρη είναι, πέραν από δίκαιη, και νόμιμη. Η μη ύπαρξη σχετικού λόγου (συμμετοχή σε συνάθροιση) στις βεβαιώσεις μετακίνησης δεν συνεπάγεται απαγόρευση συνταγματικού δικαιώματος.
Σε κάθε περίπτωση, συνιστάται στους πολίτες να συμμετάσχουν στις συναθροίσεις μετακινούμενοι στα πλαίσια της κυριακάτικης σωματικής άσκησης (έκδοση βεβαίωσης Β6) που, μετά και την άσκηση του Πρωθυπουργού και της συζύγου του στην Πάρνηθα, είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί χωρίς χιλιομετρικό περιορισμό.