Πηγή: The Press Project

Σύμφωνα με τη Δημοτική Σύμβουλο Αθηναίων με τη παράταξη «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα», Ντίνα Ρέππα, η Αλεξία Έβερτ, όχι μόνο δεν παραιτήθηκε όπως είχε δηλώσει με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ότι εκείνη προτίθεται να πράξει αλλά «αντίθετα συνέχισε προκλητικά το φασιστικό της λογύδριο στο δημοτικό συμβούλιο στις 30/11», επισημαίνει η Δημοτική Σύμβουλος.

Όπως εξηγεί στη δήλωσή της, «στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει την έκφραση “κατσαρίδες και τρωκτικά” που “πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε μαζί τους” που χρησιμοποίησε σε ανάρτησή της για τους κομμουνιστές, χαρακτήρισε την παραπάνω φράση “καυστική” και τη δικαιολόγησε επειδή οι διαδηλωτές παραβίασαν τον νόμο», αναφέρει και προσθέτει πως «“Καυστικές”, λοιπόν κατά την κ. Έβερτ οι λέξεις με τις οποίες οι ναζί χαρακτήριζαν τους Εβραίους».

Επίσης σύμφωνα με τη Ντίνα Ρέππα, σα να μην έφτανε αυτό, «συνέχισε αμετανόητη να χρησιμοποιεί εκφράσεις που χρησιμοποιούν οι φασίστες στον δημόσιο λόγο, δηλώνοντας ότι δεν είναι «κομματόσκυλο», υπονοώντας ότι είναι άλλοι».
Τέλος σχολιάζει ότι «ξεπέρασε κάθε όριο το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Αλεξία Έβερτ, που κατέχει “κληρονομικά” υψηλές θέσεις στον δήμο Αθηναίων και έτσι παραμένει εκεί παρ’ όλο που προσέβαλε τη δημοκρατία» και παράλληλα καλεί τη δημαρχία «να την απομακρύνει τώρα» ως οφείλει «από το δημοτικό συμβούλιο και να διαχωριστεί από τις επαίσχυντες δηλώσεις της».

Υπενθυμίζεται ότι η Αλεξία Έβερτ, μέχρι πρότινος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, σχολιάζοντας κάτω από ανάρτηση δημοσιογράφου στο facebook, η οποία έδειχνε τη συγκέντρωση τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων από το ΚΚΕ έξω από την αμερικανική πρεσβεία στις 17 Νοεμβρίου, είχε χαρακτηρίσει τους διαδηλωτές ως «κατσαρίδες και τρωκτικά» που «πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε».

Την επόμενη ημέρα και έπειτα από την κατακραυγή και τις εκκλήσεις από την αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο, να παραιτηθεί η Αντιδήμαρχος, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης αναγκάστηκε να ζητήσει την παραίτησή της, αναφέροντας στην ανακοίνωση πως η Αλεξία Έβερτ του δήλωσε τη πρόθεσή της να παραιτηθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο.