Πηγή: ΕΦΣΥΝ

Εξώδικη Οχληση/Διαμαρτυρία/Πρόσκληση στην Εφημερίδα των Συντακτών για ένα άρθρο του περασμένου Ιουλίου, και για ένα άρθρο του περσινού Νοεμβρίου απέστειλε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, δηλώνοντας την ενόχλησή του για το περιεχόμενο των ενυπόγραφων άρθρων, από τον Δημήτρη Νανούρη και από τον Τάσο Τσακίρογλου αντίστοιχα. «Σοβαρά κ. Πέτσα, δεν τρέχει τίποτα με τον συγχρωτισμό Μπογδάνου-Κασιδιάρη;» το πρώτο του περσινού Ιουλίου, μετά την συγκέντρωση ακροδεξιών στην πλατεία Βικτωρίας που κατέληξε με γενικευμένη επίθεση της αστυνομίας σε διαδηλωτές με τη σύλληψη των Αλέξανδρου Τιτκόφ, Θωμά Λάλου και ενός Αργεντίνου, και το δεύτερο στις 13-10-2019 με συντάκτη τον Δημήτρη Νανούρη και τίτλο «Κουκουλοφόρος χωρίς κουκούλα», για την τηλεοπτική κατάδοση μέλους της ΚΝΕ ως «ένοχο» για εικόνα βιαιοπραγίας κατά αστυνομικού, μετά και την «επικήρυξή» του από ακροδεξιά οργάνωση.

Κατά τη διαμαρτυρία του μάλιστα για το δεύτερο άρθρο, παραθέτοντας σειρά αποσπασμάτων του άρθρου, ο βουλευτής συμπεραίνει πως το άρθρο τον παρουσιάζει ως ψεύτη, πρόσωπο κενού περιεχομένου, πρόσωπο οργισμένο που εκστομίζει πλήθος ηλιθιοτήτων και ασυναρτησιών, πρόσωπο εν γένει αμόρφωτο, που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει επαρκώς την ελληνική γλώσσα, και ακόμα, ως βαθύτατα ακροδεξιό, ναζί και υπερασπιστή προσώπων με τέτοιες απόψεις, ως αμόρφωτο, και με στοχοποιεί , ιδίως με τη χρήση της λέξης «ακροδεξιός», ως πρόσωπο που αποκλίνει με αρνητικό τρόπο του μέσου όρου και ψυχικά διαταραγμένο, ως πρόσωπο που αγαπάει τις φιλονικίες, που είναι παράλογο και προβαίνει σε παράλογες δηλώσεις, ως πρόσωπο που εκφράζει αντιδημοκρατικές απόψεις και ανάξιο να έχει τη δημοσιότητα που απολαμβάνει, ως ψεύτη και ως πρόσωπο που διαπράττει συκοφαντικές δυσφημίσεις, ως πρόσωπο που εκφράζει φιλοδικτατορικές απόψεις, ως πρόσωπο που καταδίδει και με στοχοποιεί, ιδίως με την χρήση της λέξης «ρουφιάνος», ως δωσίλογο της κατοχής κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και ψευτοπαλικαρά.

«Συνεπώς, στο σύνολο του το ως άνω άρθρο είναι άκρως προσβλητικό για τη προσωπικότητά μου, καθώς εμπεριέχει ευθείες ύβρεις, και , εν γένει, κάθε παράγραφός του επιδιώκει τη συκοφάντησή μου» σημειώνει παρακάτω, συμπεραίνοντας και πάλι πως τα δύο άρθρα στοχεύουν «να με παρουσιάσουν ψευδώς και παραπλανητικώς ως άτομο με ακραίες «ρατσιστικές» και «φασιστικές» αντιλήψεις, το οποίο δε – όπως αναφέρουν- δήθεν επικροτεί εγκληματικές ενέργειες προσώπων με ακραία φασιστικά φρονήματα».

«Για όλους τους άνω αναφερόμενους λόγους η ανωτέρω αρθρογραφία και ιδίως το άρθρο υπό τίτλο “Κουκουλοφόρος χωρίς κουκούλα”, που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα σας “www.efsyn.gr”, καθ’ όλο το περιεχόμενό του και όχι μόνο κατά ορισμένες φράσεις, θίγει βάναυσα την τιμή και την υπόληψή μου, που προστατεύονται ως στοιχεία της προσωπικότητάς μου. Κάθε φυσικό πρόσωπο έχει το δικαίωμα, δυνάμει των άρθρων 57 ΑΚ και 59 ΑΚ, απόκρουσης της παράνομης προσβολής της προσωπικότητάς του, η οποία περιλαμβάνει κάθε αγαθό το οποίο συνδέεται στενά με το πρόσωπο, ως ύπαρξη φυσική, ηθική, κοινωνική και πνευματική, όπως είναι η τιμή και η υπόληψη. Τα αγαθά αυτά δεν αποτελούν αυτοτελή δικαιώματα αλλ’ επιμέρους εκφάνσεις (εκδηλώσεις) του ενιαίου δικαιώματος επί της ίδιας προσωπικότητας, με αποτέλεσμα οποιαδήποτε προσβολή αυτών να σημαίνει και προσβολή της συνολικής έννοιας “προσωπικότητα”» καταλήγει στο εξώδικό του.

Στην απάντησή της, η εφημερίδα υπογραμμίζει πως «ο κ. Μπογδάνος δεν αμφισβητεί κατ’ ουσίαν τα αναφερόμενα περιστατικά στα δύο κείμενα. Πως θα μπορούσε άλλωστε. Εγκαλεί την ιστοσελίδα μας και τους συντάκτες μας για οξύ λόγο και κρίσεις που τάχα τον προσβάλλουν. Όμως, είναι τουλάχιστον αντιφατικό ένας πρώην δημοσιογράφος και νυν βουλευτής, δηλαδή ένα δημόσιο πρόσωπο, που το ίδιο χρησιμοποιεί ιδιαίτερα συγκρουσιακό και συχνά ακραίο λόγο, να διαμαρτύρεται διότι, για δημόσιες δράσεις και τοποθετήσεις του, του ασκήθηκε οξεία κριτική».

«Θα περιμέναμε από έναν πολιτικό και μάλιστα πρώην δημοσιογράφο, να αναγνωρίζει στον Τύπο τουλάχιστον τον θεσμικό του ρόλο : το δικαίωμα να παρουσιάζει θέματα του δημόσιου βίου και να τοποθετείται κριτικά απέναντι σ’ αυτά» καταλήγει η εφημερίδα.