Πηγή: The Press Project

«Στην ενίσχυση του νοσοκομείου της Δράμας αναφέρθηκε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι το νοσοκομείο της Δράμας, δεν έχει πρόβλημα, έχει πρόβλημα η πόλη της Δράμας. Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, το νοσοκομείο της Δράμας είχε τρεις ΜΕΘ και τώρα εχει 12, έχει επαρκές νοσηλευτικό προσωπικό και κάνουν όλοι μία συγκλονιστική προσπάθεια. “Δεν θα αφήσω κανέναν να διασαλέψει τη μάχη που δίνουν οι Δραμινοί και το νοσοκομείο τους”, τόνισε και πρόσθεσε: “Μιλάμε για πανδημία που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος. Η μια πόλη θα στηρίξει την άλλη. Το ΕΣΥ στέκεται όρθιο και αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα”. Όσον αφορά τα εμβόλια, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι μόλις πάρουν έγκριση στην Ευρώπη, την ίδια μέρα που θα πάνε στη Γερμανία ή την Πορτογαλία θα έρθουν και στην Ελλάδα».

Το παραπάνω, είναι το λιτό κείμενο του Αθηναϊκού Πρακτορείου, με το οποίο φρόντισε να ενημερώσει πολίτες και μέσα ενημέρωσης για την παρουσία του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, στην πρωινή εκπομπή του OPEN όπου εμφανίστηκε. Ωστόσο, αυτό που δεν ανέφερε ούτε το κρατικό πρακτορείο, ούτε η συντριπτική πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης είναι η έξαλλη συμπεριφορά που επέδειξε ο υπουργός, καθώς με εμφανή νεύρα όταν δέχθηκε ερώτηση που δεν ήταν της αρεσκείας του, διέκοψε τη συνομιλία και αποχώρησε πριν τη λήξη της συνέντευξης. Λίγο νωρίτερα, σε αντίθεση με τις προ ημερών δικές του αιτιάσεις αλλά και άλλων κυβερνητικών, όπως του Στ. Πέτσα και του Άδ. Γεωργιάδη για εμβόλιο ακόμα και εντός του Δεκεμβρίου, όταν ερωτήθηκε εάν υπάρχει περίπτωση το εμβόλιο να υπάρχει τον ερχόμενο Ιανουάριο, ο ίδιος έκανε λόγο για «εικασίες», υποστηρίζοντας πως αυτό είναι ζήτημα των εταιρειών και του προγραμματισμού του.

Στη συνέχεια, έπειτα από μερικά λεπτά παρουσίας στην τηλεοπτική εκπομπή γεμάτα ένταση, καθώς και νωρίτερα είχε δείξει τη δυσαρέσκειά του από την αντιμετώπιση των δημοσιογράφων, ο υπουργός δέχθηκε μία ερώτηση για τον εμβολιασμό των πολιτών η οποία είχε ως αποτέλεσμα την ακόμα πιο έντονη δυσαρέσκειά του. Η ερώτηση είχε να κάνει με τους αρνητές της πανδημίας και του εμβολιασμού, με τον Β. Κικίλια να αποφασίζει να μιλήσει για το εμβόλιο κατά της γρίπης και την συμμετοχή του κόσμου.

Η δημοσιογράφος επέμεινε, υπογραμμίζοντας πως ο εμβολιασμός κατά της γρίπης αφορά ένα δοκιμασμένο εμβόλιο, και πως εκείνη ρωτά για το εμβόλιο που αναμένεται να κυκλοφορήσει. «Μα δεν υπάρχει περίπτωση κυρία Κοτροκόη, εάν δεν ακούσετε εμένα τι θέλω να πω, και δεν ολοκληρώσω τη σκέψη μου, να μπορέσετε να καταλάβετε, εκτός εάν μαντεύετε το μυαλό μου, που είμαι σίγουρος πως δεν το μαντεύετε» της απάντησε με ένταση και δυσφορία, με την ίδια να του υπενθυμίζει πως ζήτησε να αποδεσμευτεί άμεσα, και γι’ αυτόν τον λόγο επιμένει να λάβει μία απάντηση στο ερώτημα για το εμβόλιο για τον Covid 19.

«Επιμένετε; Επιμένετε. Ντάξει, θα πείτε αυτό που θέλετε. Είμαστε εντάξει κύριε Παυλόπουλε;» αποκρίθηκε στον έτερο δημοσιογράφο του πάνελ, μειώνοντας εμφανώς την δημοσιογράφο, συνεχίζοντας να ρωτά «είμαστε εντάξει κύριε Παυλόπουλε; Σας ευχαριστώ πάρα πολύ», συμπληρώνοντας «να πω μια κουβέντα μόνο», και συνεχίζοντας να μιλά για τον εμβολιασμό κατά της γρίπης, συνεχίζοντας τα μειωτικά σχόλια κατά της δημοσιογράφου, και χωρίς να απαντά στα ερωτήματα που του τέθηκαν. Στη συνέχεια έκανε μονόλογο αναφερόμενος στον εμβολιασμό κατά της γρίπης και τον σχεδιασμό της πολιτείας, και όταν ολοκλήρωσε, αρκέστηκε να απαντήσει στο ερώτημα για το εάν επιβεβαιώνει τον προγραμματισμό που ανακοίνωσε ο Στ. Πέτσας για ολοκλήρωση του εμβολιαστικού προγράμματος μέχρι το τέλος του Ιουνίου, υποστηρίζοντας πως «το παρουσίασα το εμβολιαστικό πρόγραμμα, και έχει να κάνει με τον τρόπο με τον οποίο θα έρχονται τα εμβόλια στη χώρα, και τις ποσότητες που θα υπάρχουν. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ» και έσπευσε να κλείσει το ακουστικό του.