Μία μέρα μετά την μετάδοση πως ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μεταφέρονται στην Β. Ελλάδα προκειμένου να πραγματοποιούν ελέγχους ακόμα και στα σπίτια, τα Ellinika Hoaxes έσπευσαν να ανακοινώσουν πως είναι ψευδής, με πηγή την Ελληνική Αστυνομία που ως γνωστόν λέει πάντα την αλήθεια. Όπως πχ τότε με τον Κύπριο φοιτητή και τη ζαρντινιέρα.

Αφήνουμε εδώ το δημοσίευμα που ανήρτησαν o Στέλιος Πουρνής και τα Ellinika Hoaxes και υποσχόμαστε από εδώ και πέρα να είμαστε φρόνιμοι και να πιστεύουμε όσα λέει η Ελληνική αστυνομία:

Ισχυρισμός

Αστυνομικές δυνάμεις μεταφέρονται στη βόρεια Ελλάδα με σκοπό να εντατικοποιήσουν του ελέγχους για τη τήρηση των μέτρων.

Συμπέρασμα

Η ΓΑΔΑ διαψεύδει κατηγορηματικά την πληροφορία.

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο είδηση σύμφωνα με την οποία ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μεταφέρονται στη βόρεια Ελλάδα με σκοπό να συνδράμουν στους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων. Ωστόσο, ο εν λόγω ισχυρισμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Τι ισχύει;

Παραδείγματα: eklogika.gr, fonirodopis.gr, gazzetta.gr, volosday.gr, ellinofreneianet.gr.


Αληθεύει;

Την υπό εξέταση είδηση εντοπίζουμε αρχικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της εκπομπής της 19ης Νοεμβρίου, ο πολιτικός ρεπόρτερ κ. Γιάννης Χρηστάκος αναφέρει πως:

 

Θα υπάρξει ισχυρή μετακίνηση αστυνομικών δυνάμεων από άλλες περιοχές προς τη βόρειο Ελλάδα.

 

Διαψεύδει η ΓΑΔΑ

Κατηγορηματικά διέψευσε η ΓΑΔΑ την εν λόγω πληροφορία. Ειδικότερα, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το γραφείο ενημέρωσης δημοσιογράφων της ΓΑΔΑ ενημερωθήκαμε πως:

 

Δεν ισχύει. Η πληροφορία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

 

Συμπέρασμα

Εν κατακλείδι, σύμφωνα με τα ανωτέρω συνάγεται το συμπέρασμα ότι η είδηση περί ισχυρής μετακίνησης αστυνομικών δυνάμεων προς τη βόρεια Ελλάδα, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Κατά συνέπεια οι υπό εξέταση ισχυρισμοί καταρρίπτονται.