Πηγή: 902

Σιωπητήριο με την Ασφάλεια και τις εισαγγελίες επιχειρεί να επιβάλει η κυβέρνηση λίγες μέρες πριν τον αγωνιστικό γιορτασμό του Πολυτεχνείου, προκαλώντας οργή και αντιδράσεις. Σήμερα Παρασκευή πήρε σειρά η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Καρδίτσας μετά την εισαγγελική παρέμβαση που έγινε χθες Πέμπτη κατά της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης για συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου.

Στην Καρδίτσα, η Ασφάλεια πήγε το απόγευμα της Παρασκευής στα σπίτια του προέδρου και του γραμματέα της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Καρδίτσας για να τους επιδώσει κλήση για να απολογηθούν στο πλαίσιο προανάκρισης «για συμμετοχή σε εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο» όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο της Ασφάλειας Καρδίτσας! Νωρίτερα είχε γίνει τηλεφώνημα στους δύο συνδικαλιστές ύστερα από εντολή της εισαγγελέας Αικατερίνης Λύτρα για να «δώσουν εξηγήσεις» σχετικά με την ανακοίνωσή της Ένωσης.

Η κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που δίνουν καθημερινά ηρωική μάχη με την πανδημία στο αθωράκιστο Δημόσιο Σύστημα Υγείας διότι δεν θέλει να ακουστούν τα αντιιμπεριαλιστικά μηνύματα του αγωνιστικού γιορτασμού του Πολυτεχνείου. Αυτό άλλωστε αποδεικνύει και η αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει την πορεία του Πολυτεχνείου με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να εκτοξεύει βολές κατά των διαδηλώσεων!

Σε ανακοίνωση – καταγγελία η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Καρδίτσας, μεταξύ άλλων, τονίζει:

«Τους τελευταίους οκτώ μήνες της πανδημίας, η Ένωσή μας αναδείκνυε τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, υλικά και εξοπλισμό στο Νοσοκομείο Καρδίτσας και στα Κέντρα Υγείας του νομού. Αναδείξαμε και θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για την υπάρχουσα αποσαθρωμένη κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας που θέτει σε κίνδυνο την υγεία του λαού. Αναδείξαμε και θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε ότι η κυβέρνηση, ενώ έχει αφήσει απροετοίμαστο το σύστημα υγείας εδώ και 8 μήνες, συνεχίζει να ακολουθεί την ίδια τακτική ανακύκλωσης των ελλείψεων και των τεράστιων προβλημάτων. Ζητούσαμε επίμονα και αποδεικτικά και θα συνεχίσουμε να απαιτούμε τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας του λαού και των υγειονομικών.

Δεν ίδρωσε, όμως, το αυτί κανενός για όλα αυτά. Οι ανακοινώσεις μας είναι όλες δημοσιευμένες σχετικά με τις τεράστιες ελλείψεις και τα προβλήματα. Τα γνωρίζουν καιρό όλα αυτά. Γιατί δεν αντιδρούν σε όλα αυτά; Γιατί δεν υλοποιούν όλα αυτά τα μέτρα που προτείνουμε;

Άλλος είναι ο σκοπός τους. Με αφορμή την πανδημία, θέλουν να επιβάλλουν σιωπητήριο στις διεκδικήσεις μας.

Ας μας απαντήσουν λοιπόν. Έχουν απαγορευτεί οι εκδηλώσεις; Έχουν απαγορευτεί οι διεκδικήσεις;

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για το δικαίωμα του λαού στην υγεία. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για όλα τα δικαιώματα του λαού. Κάθε τρόπος δράσης και αγώνα μας τηρεί και θα τηρεί πάντα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού, για την οποία αφιερώνουμε νυχθημερόν όλες μας τις δυνάμεις στη δουλειά και στον αγώνα».