Πηγή: The Press Project

Η αναφορά του περιστατικού έγινε από κατοίκους της περιοχής στα Χανιώτικα Νέα, οι οποίοι κατήγγειλαν πως το πρόστιμο επιβλήθηκε στον 61χρονο επειδή κρατούσε τη μάσκα στο χέρι και δεν τη φορούσε την ώρα που πήγαινε στα συσσίτια της πλατείας Σπλάντζιας των Χανίων, ώστε να εξασφαλίσει φαγητό για εκείνον και τη σύζυγο του.

«Ο άνθρωπος και η γυναίκα του ζουν σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι, χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, που μέσα στο δωμάτιο τους στάζει από παντού. Η γειτονιά τους προσφέρει ένα πιάτο φαγητό. Είναι φιλήσυχοι, δεν ενοχλούν κανένα, κάθονται στο παγκάκι έξω από το σπίτι τους ή θα πάνε μέχρι τα συσσίτια. Ο άνθρωπος είχε στο χέρι του την μάσκα, θα μπορούσαν να του κάνουν παρατήρηση να τη βάλει όχι να του επιβάλλουν πρόστιμο 300 ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το εν λόγω ρεπορτάζ στον 61χρονο έχει παραχωρηθεί ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι, το οποίο δεν έχει ρεύμα ή νερό και είναι ανοικτό με αποτέλεσμα κάθε φορά που βρέχει να πλημμυρίζει, ενώ εξασφαλίζει το φαγητό τους από το συσσίτιο της Σπλάντζιας.