Πηγή: Katiousa

Ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΑΣΘ για τα δεκάδες κρούσματα σε εργαζόμενους του ΟΑΣΘ.

Δυστυχώς με την ανακοίνωση 30 τουλάχιστον κρουσμάτων επιβεβαιώνονται πλήρως οι φόβοι και οι προειδοποιήσεις μας όλου του περασμένου διαστήματος ότι ο ΟΑΣΘ αποτελεί εστία υπερμετάδοσης του ιού τόσο για τους συναδέλφους στον οργανισμό όσο και για το επιβατικό κοινό, δηλαδή τον λαό της πόλης μας.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων καθώς σήμερα (Τετάρτη 11-11) στο αμαξοστάσιο Σταυρούπολης πραγματοποιήθηκαν μαζικά τεστ από κλιμάκια του ΕΟΔΥ ενώ δεκάδες οδηγοί έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Η σημερινή κατάσταση δεν ήρθε τυχαία, ούτε έχει να κάνει με ανικανότητα της διοίκησης του οργανισμού και της κυβέρνησης. Έχει να κάνει με την πλήρη εφαρμογή της πολιτικής τους, του κόστους – οφέλους που κυριολεκτικά παίζει στα ζάρια την ίδια την ζωή των εργαζόμενων στον ΟΑΣΘ όσο και των λαϊκών στρωμάτων (επιβατικό κοινό).

Με βάση και τις ραγδαίες αρνητικές εξελίξεις καλούμε τον λαό της Θεσσαλονίκης και τους συναδέλφους μας στον ΟΑΣΘ να απαιτήσουμε και να παλέψουμε από κοινού για:

  • -Μαζικά και επαναλαμβανόμενατεστ σε όλους τους εργαζόμενους στον οργανισμό για την ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων.
  • -Απολύμανση λεωφορείων στο μέσο της βάρδιας, εξασφάλιση όλων των μέσων ατομικής προστασίας των οδηγών από το κράτος.
  • -Αύξηση των δρομολογίων ιδίως τις ώρες αιχμής
  • -Άμεση χρηματοδότηση από τον κράτος για την ταχύτερη επισκευή λεωφορείων που βρίσκονται ακινητοποιημένα στις εγκαταστάσεις του ΟΑΣΘ λόγω έλλειψης  ανταλλακτικών.
  • -Σύγχρονα οχήματα αντιρυπαντικής τεχνολογίας που θα αντικαταστήσουν τα παλιά
  • -Μείωση του ορίου ηλικίας των λεωφορείων από τα 23 στα 12 χρόνια.
  • -Αν για οποιονδήποτε λόγο ο εργαζόμενος δεν μπορεί να δουλέψει στο χώρο δουλειάς, με εξασφαλισμένες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας να παίρνει άδεια ειδικού σκοπού με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση.
  • -Οι οδηγοί να μην μετακινούνται από γραμμή σε γραμμή ώστε αν υπάρξουν νέα κρούσματα να είναι ελεγχόμενα και να γίνεται ευκολότερα η ιχνηλάτηση.
  • -Να σταματήσει το δούλεμα από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ και το Υπουργείο και να καταβάλλεται η μισθοδοσία των εργαζομένων στις προκαθορισμένες ημερομηνίες.

Παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας, καλούμε τους συναδέλφους μας στον οργανισμό, τον λαό τής πόλης στην κινητοποίηση των συνδικάτων την Πέμπτη 19/11 για την άθλια κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, απευθύνουμε αγωνιστικό προσκλητήριο ενάντια στα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση στην Bουλή εν μέσω πανδημίας και σε συμμετοχή στην απεργία στις 26/11 ενάντια στο νομοθετικό έκτρωμα.

ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ LOCKDOWN ΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!