Πηγή: Katiousa

Ο Μπολσονάρου είναι επικίνδυνος για τους Βραζιλιάνους και το αποδεικνύει με την τραγική του πολιτική και τις ακόμα πιο τραγικές του δηλώσεις, που δείχνουν πως δε δίνει δεκάρα για τη συμφορά του λαού του εν μέσω πανδημίας και παραμένει αμετανόητος.

Μιλώντας από την έδρα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για τον τουρισμό, είπε τα εξής τραγικά μεταξύ άλλων.

«Σήμερα συζητάμε μόνο για την πανδημία, πρέπει να σταματήσει αυτό. Λυπάμαι για τους νεκρούς, αλλά μια μέρα όλοι θα πεθάνουμε, όλος ο κόσμος θα πεθάνει. Δεν έχει νόημα να προσπαθούμε να ξεφύγουμε από αυτό, να ξεφύγουμε από την πραγματικότητα. Πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε μια χώρα π…δων και να σηκώσουμε ψηλά το κε-φάλι, να πολεμήσουμε».

Σε μια άλλη αποστροφή του λόγου του είπε μάλιστα ότι σιχαίνεται αυτά τα αδερφίστικα!

Όλα αυτά σε μια χώρα που θρηνεί πάνω από 160.000 θανάτους από τον ιό κι εκατομμύρια κρούσματα, ενώ ο Μπολσονάρου μπλοκάρει τη συμμετοχή της χώρας του στις δοκιμές για την εύρεση του εμβολίου χρεώνοντας στον πολιτικό του αντίπαλο Ζοάο Ντόρια (τον κυβερνήτη του Σάου Πάουλου) πως το εμβόλιο που θέλει να φέρει ισοδυναμεί με “θάνατο, αναπηρία, ανωμαλίες…”.

Η πραγματική πανδημία για τον λαό της Βραζιλίας είναι η κυβέρνησή της και τα μονοπώλια που την στηρίζουν και τώρα ετοιμάζονται να ανοίξουν τον τουρισμό για να θησαυρίσουν πάνω στα φέρετρα και τους χιλιάδες νεκρούς των φτωχών Βραζιλιάνων που μένουν απροστάτευτοι.

Αλλά το βασικό είναι να σηκώσουν κεφάλι και να μην είναι π…δες όπως λέει και ο Μπολσονάρου. Χρειάζεται λεβεντιά για να πεθάνουν στο βωμό του κέρδους των αφεντικών τους. Έτσι κι αλλιώς όλοι μια μέρα θα πεθάνουμε σε αυτόν τον μάταιο κόσμο. Τι σημασία έχει αν θα είμαστε εκατομμυριούχοι ή πάμφτωχοι χωρίς στον ήλιο μοίρα;