Πηγή: Ημεροδρόμος

«Το 2020, δεν γιορτάσαμε την 25η Μαρτίου, την 28η Οκτωβρίου, δεν γιορτάσαμε μαζί το Πάσχα, δεν γιορτάσαμε τίποτα από αυτά που μας ενώνουν. Άρα λοιπόν, το ίδιο θα συμβεί και με το Πολυτεχνείο» υποστήριξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, σε δηλώσεις του που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης της κυβέρνησης Μητσοτάκη ισχυρίστηκε, επιπλέον, για τον φετινό εορτασμό του Πολυτεχνείου: «Νομίζω είναι μία ευκαιρία να γίνει μία πλατιά συζήτηση, με σεβασμό και κατάνυξη στη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου, να του αποδώσουμε το νόημα που πρέπει και όταν πια θα ανοίξει η χώρα, όταν θα κλείσει αυτή η περιπέτεια, είμαστε εδώ και πάλι, όλοι μαζί, να γιορτάσουμε όλες αυτές τις μεγάλες γιορτές που μας ενώνουν».

Ο κύριος Χρυσοχοϊδης μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει, ακόμα και για το τι γιορτάζουμε «μαζί».  Η δήλωση του ότι ΔΕΝ θα γιορτασθεί η επέτειος του Πολυτεχνείου είναι προκλητική. Υπάρχουν τρόποι για να τιμηθεί η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και να τηρηθούν ΟΛΑ τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα. Αυτά, προς το παρόν.