Πηγή: The Press Project

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι στα διόδια θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι, ενώ από αύριο Σάββατο θα επιτρέπεται η επιστροφή μόνο για αυτούς που έχουν μόνιμη κατοικία στην Αθηνά. Ανακοίνωσε, επίσης, ότι η πορεία για το Πολυτεχνείο δεν θα γίνει, σημειώνοντας ότι δεν γιορτάσαμε την 25η Μαρτίου, δεν γιορτάσαμε την 28η Οκτωβρίου και το Πάσχα, έτσι δεν θα γιορτάσουμε ούτε το Πολυτεχνείο.

Σύμφωνα με τον «ΣΚΑΙ», ο Χρυσοχοϊδης κάλεσε, παράλληλα, τα κόμματα να βρουν μία άλλη ημερομηνία για να γίνει ο εορτασμός.

«47 χρόνια μετά την εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 ο αγώνας για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία συνεχίζεται» τονίζει ο ΣΦΕΑ με αφορμή τις επικείμενες εκδηλώσεις τιμής για την 47η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973.

Μετά από συνεδρίαση και σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων 1967-74 (Σ.Φ.Ε.Α.) οι εκδηλώσεις και η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία θα πραγματοποιηθούν.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του το Δ.Σ. τονίζει πως «το Δ.Σ. του ΣΦΕΑ 1967-1974 στη συνεδρίασή του την Τετάρτη 04/11/2020 αποφάσισε ομόφωνα: Καλεί το λαό και τη νεολαία να πάρει μέρος στις εκδηλώσεις τιμής για την 47η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 και στην πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία».

Την ανακοίνωση υπογράφουν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Σπύρος Χαλβατζής και ο γενικός γραμματέας Νίκος Τριανταφύλλου.