Πηγή: TPP

Τη δική του υπόθεση ανακαλεί ο Τάσος Θεοφίλου, ο οποίος φυλακίστηκε αδίκως για πέντε ολόκληρα χρόνια για μια ληστεία που δεν διέπραξε και μια δολοφονία στην οποία δεν έλαβε μέρος.

Κατά την εξέταση της υπόθεσής του στο δικαστήριο, Εισαγγελέας της έδρας ήταν η Αδαμαντία Οικονόμου, η οποία αποτελεί και την Εισαγγελέα της έδρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Όταν ο συνήγορος του κατηγορούμενου τότε Τ. Θεοφίλου, ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, η Αδ. Οικονόμου είχε προτείνει την απόρριψη βάσει του σκεπτικού, όπως γράφει ο Τ. Θεοφίλου σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι «αφού διέπραξε ληστεία, σημαίνει ότι πιο πριν την σχεδίαζε άρα δεν προκύπτει πρότερος έντιμος βίος».

Ο Τάσος Θεοφίλου καταδικάστηκε πρωτοδίκως τον Ιανουάριο του 2013 για «ληστεία και απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία», ενώ επικρέμονταν και ισχυρισμοί περί συμμετοχής του στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», κατηγορίες ωστόσο που αργότερα, μετά από επανεξέταση της υπόθεσης κατέπεσαν. Ωστόσο ο ίδιος είχε εκτίσει ήδη ποινή φυλάκισης πέντε ετών.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Τάσου Θεοφίλου

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1277562375912882&id=100009773947170