Πηγή: EFSYN

Πέντε ημέρες πριν ανακοινωθεί η δικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή, με απόφαση του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα, διορίζεται στη Βουλή η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου σε θέση μετακλητού υπαλλήλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός της ναζιστικού μορφώματος Νίκος Μιχαλολιάκος, έκανε χρήση του δικαιώματος που του δίνει ο νόμος και αντικατέστησε τον διορισμένο μετακλητό υπαλλήλο της Χ.Α. με την σύζυγό του.

Συγκεκριμένα, με την υπ΄ αρ. 10747/7309/24-9-2020 απόφαση, η Ελένη Ζαρούλια διορίζεται σε θέση μετακλητού υπαλλήλου κατηγορίας ΥΕ.

Η σημερινή απόφαση «προξενεί έκπληξη σε κάθε δημοκρατικό πολίτη και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του και ενώ η ελληνική κοινωνία αναμένει την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου τη δικαστική απόφαση για τη ναζιστική οργάνωση.

«Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος το γνωρίζει αυτό και προσπαθεί απεγνωσμένα να βολέψει τους δικούς του ανθρώπους. Παραμένει, όμως, ως ερώτημα ο λόγος για τον οποίο ο Πρόεδρος της Βουλής επέλεξε να προχωρήσει τώρα σε αυτή την ενέργεια» σημειώνει το κόμμα της Κουμουνδούρου.

Ο διορισμός δημοσιεύτηκε την Παρασκευή (02/10) στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ο κανονισμός

Με βάση τον Κανονισμό της Βουλής τα πρώην κοινοβουλευτικά κόμματα έχουν δικαίωμα να ζητήσουν τον διορισμό μετακλητού υπαλλήλου, αναφέρουν κοινοβουλευτικές πηγές για την υπόθεση διορισμού στη Βουλή της Ελ. Ζαρούλια. Για το χρόνο του διορισμού ανέφεραν πως προ ολίγων ημερών έκανε τη σχετική αίτηση ο Β. Μιχαλολιάκος.

Ανάκληση της απόφασης και κατάργηση του κανονισμού ζητάει το ΚΚΕ

«Λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης για τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, η απόφαση του προέδρου της Βουλής να διορίσει, ως μετακλητή υπάλληλο της Βουλής, την πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής και μάλιστα υπόδικη, Ελ. Ζαρούλια, προκαλεί την οργή κάθε λαϊκού ανθρώπου, νέου και νέας, κάθε δημοκράτη και πάνω απ’ όλα των θυμάτων της ναζιστικής βίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Και προσθέτει: «Κανένας κανονισμός της Βουλής και καμιά διαδικασία δεν πρέπει να γίνει το άλλοθι για τέτοιες απαράδεκτες αποφάσεις, που πρέπει εδώ και τώρα να ανακληθούν, μαζί με την κατάργηση του επίμαχου άρθρου του κανονισμού της Βουλής».

ΜέΡΑ25: Αδιανόητη και εξοργιστική απόφαση

«Αδιανόητη και εξοργιστική» χαρακτηρίζει το ΜέΡΑ 25 την απόφαση του προέδρου της Βουλής να αποδεχθεί τον διορισμό της συζύγου του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, ως μετακλητής υπαλλήλου της Βουλής.

«Η απόφαση αυτή του κ. Τασούλα είναι αδιανόητη και εξοργιστική για κάθε πολίτη, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτή λαμβάνεται σε μια τέτοια συγκυρία. Λίγες μόλις ημέρες πριν από την έκδοση της απόφασης για την Χρυσή Αυγή ο πρόεδρος της Βουλής αποδέχεται τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια, συζύγου του επικεφαλής της ναζιστικής συμμορίας, ως μετακλητής υπαλλήλου της Βουλής στον Νίκο Μιχαλολιάκο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα.