Η νέα μικρού μήκους ταινία (ντοκιμαντέρ) «Τεό, ο γείτονάς μου» του Χρήστου Καρτέρη, κάνει πρεμιέρα στο 43ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Η ταινία συμμετέχει στο εθνικό διαγωνιστικό πρόγραμμα.

Πληροφορίες για την ταινία

Σύνοψη
Ο Τεό μένει δίπλα μου. Απολαμβάνει την απομόνωση. Επιλέγει να ζει στο δικό του, ξεχωριστό ρυθμό. Ονειρεύεται να βρει έναν ίδιο άνθρωπο.

Συντελεστές
Σενάριο, Σκηνοθεσία, Διεύθυνση Φωτογραφίας, Μοντάζ, Ήχος: Χρήστος Καρτέρης
Βοηθός σκηνοθέτη: Φώτης Σκουρλέτης
Μίξη ήχου: Θάνος Πέτρου
Παραγωγή: Χρήστος Καρτέρης

Σημείωμα σκηνοθέτη για την ταινία
Κάποιοι θα τον χαρακτήριζαν ιδιόρρυθμο, κάποιοι άλλοι περιθωριακό. Για τον Τεό δεν έχει σημασία. Ο ίδιος έχει καταφέρει να δημιουργήσει τον προσωπικό του μικρόκοσμο, μέσα στον οποίο αισθάνεται άνετα. Ένα σύνολο ξεχωριστών συνηθειών και αντιλήψεων συνθέτουν την αδιατάρακτη ζωή του. Η πιο βαθιά επιθυμία του είναι να βρει έναν άνθρωπο με τον οποίο να μοιράζονται τις ίδιες σκέψεις.

Trailer
https://vimeo.com/441291872

Facebook page
https://www.facebook.com/teomyneighbor.shortfilm

On line προβολή

https://www.dramafilmfestival.gr/online-festival/film/teo-my-neighbor/?fbclid=IwAR1f_9ucLYVisMrQwtijmpNXPHfcZLnSFMg2rQhdgpfzxDeVapCsvoP_-To 

Σχετικά με τις προβολές στο Φεστιβάλ

 

Το Φεστιβάλ γίνεται 20 με 26 Σεπτεμβρίου στην πόλη της Δράμας με φυσική παρουσία στις προβολές. Επίσης διεξάγεται ταυτόχρονα και online όπου μπορείτε να δείτε την ταινία μέχρι της 25 Σεπτεμβρίου και να ψηφίσετε για το βραβείο κοινού.

 

1) Online Festival

➡️2ο βήμα: Βλέπεις την ταινία “Τεό, ο γειτονάς μου” / “Teo, my neighbor” στη κατηγορία National Competition
➡️3ο βήμα: Άν σου άρεσε την ψηφίζεις για βραβείο κοινού ?

 

2) Οι φυσικές προβολές της ταινίας στο Φεστιβάλ είναι οι εξής:

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

– Δημοτικό Ωδείο στις 20:00

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

– Θερινός Κινηματογράφος «Αλέξανδρος» στις 20:00
– Κινηματογράφος Drive in «Δ. Κραχτίδης» στις 20:00
– Κινηματογράφος «Ολύμπια» στις 20:00

Βιογραφικό σκηνοθέτη

Karteris ChristosΟ Χρήστος Καρτέρης γεννήθηκε το 1989 και ζει στο Περιστέρι Αττικής. Είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Δραματικής σχολής «Μαίρης Βογιατζή – Τράγκα» και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κινηματογράφου. Έχει βραβευτεί με το βραβείο «Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Άνδρα Ηθοποιού» για την ταινία «Ψυχή Βαθιά» του Παντελή Βούλγαρη από το 16ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας. Έχει παίξει και σκηνοθετήσει στο θέατρο.

Έχει γράψει και σκηνοθετήσει δύο μικρού μήκους ταινίες μυθοπλασίας «Το Ρόδι», «De Nuevo» με συμμετοχές σε διεθνή και εγχώρια φεστιβάλ. Καθώς επίσης και επεισόδια ντοκιμαντέρ για την ελληνική τηλεόραση, στα κανάλια ΕΡΤ και ΒΟΥΛΗ.

Τα τελευταία χρόνια είναι συνεργάτης της ραδιοφωνικής Ελληνοφρένειας και επιμελείται τα βίντεο των παραστάσεων «Τσολιάς εντ δε Τσόλια Μπάντ».