Νίκος Φωτόπουλος

Πηγή: EFSYN

«Αγιες» οι… σβάστικες των φασιστών και οι συγκεντρώσεις Κασιδιάρη, στο πυρ το εξώτερον τα συνθήματα των αντιφασιστών και οι αντιδράσεις τους!

Αυτό που έγινε χθες στη Θεσσαλονίκη ξεπερνάει κάθε φαντασία, εκτός ίσως από της αστυνομίας του δόγματος Χρυσοχοΐδη. Οι δυνάμεις καταστολής προσήγαγαν, στη συνέχεια συνέλαβαν και τελικά απηύθυναν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα σε 51 αντιφασίστες που διαδήλωναν στην παραλία της συμπρωτεύουσας, αποκαθηλώνοντας ναζιστικά σύμβολα από το σημείο στο οποίο είχε πραγματοποιηθεί προ ημερών μάζωξη οπαδών του πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή…

Προφανώς, η αστυνομία δεν είδε τις σβάστικες ή εν πάση περιπτώσει τις παρέβλεψε, γιατί στη ναζιστική συγκέντρωση κανείς δεν ενοχλήθηκε. Αντιθέτως, είδε νύχτα ένα αντιφασιστικό σύνθημα γραμμένο με σπρέι σε μια κολόνα δίπλα στον Λευκό Πύργο και το βάφτισε κακούργημα! Μαζί κι η Εισαγγελία, που άσκησε ποινική δίωξη από κοινού και στους 51 αντιφασίστες αγωνιστές για φθορά μνημείων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, αν και το μνημείο είναι ο Λευκός Πύργος και όχι οι πέριξ διακοσμητικές υπερσύγχρονες κολόνες που τον περιβάλλουν! Κι ακόμη, τους κατηγορούν για απλή σωματική βλάβη (σε βάρος αστυνομικών), διακεκριμένη φθορά από κοινού πράγματος που χρησιμεύει για κοινό όφελος και σε καλλιτεχνικό μνημείο, παράνομη οπλοφορία, διατάραξη κοινής ειρήνης και απείθεια επειδή… αρνήθηκαν τη δακτυλοσκόπηση.

Στη Θεσσαλονίκη, όπου η διακίνηση ναρκωτικών στην πλατεία Ροτόντας είναι 24ωρο φαινόμενο, όπου οι νονοί της νύχτας κάνουν εφόδους και πυροβολούν στα Λαδάδικα ανενόχλητοι, όπου οι συμμορίες αλωνίζουν κι η αστυνομία φτάνει μετά από ώρες, όπου οι κάθε λογής χρυσαυγίτες ζωγραφίζουν σβάστικες και διαδηλώνουν με ναζιστικά σύμβολα, βρέθηκαν 51 αντιφασίστες αγωνιστές να τυλιχτούν σε μια κόλλα χαρτί γιατί αντέδρασαν.

Δουλειά δεν έχει ο διάολος…