Πηγή: Ogdoo.gr

Εδώ και πολλά χρόνια προσπαθώ να χωνέψω το επίθετό μου. Μα “Μπρατσολιά” ρε πατέρα; Όπως και να χει, ήρθε η μέρα που θα γραφτεί η εξής πρόταση: O Τσολιάς, μίλησε στην Μπρατσολιά με αφορμή την ερχόμενη παράστασή του στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου. Όποιος τον έχει δει καταλαβαίνει ότι με τα τελευταία γεγονότα, τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο – βλέπε κορονοϊό-, όσο και σε εθνικό – βλέπε μεγάαααλο περίπατο και πολλά πολλά ακόμη-, ο αγαπημένος μας Τσολιάς και Μπαλούρδος έχει τροφή για περίπου 1.000 παραστάσεις ακόμη.

Λες να πάθεις καμία ηλίαση ερχόμενος στην Τεχνόπολη από τον μεγάλο περίπατο;

Ελπίζω ναι. Είναι το λιγότερο που μπορείς να πάθεις αυτή την εποχή. Άσε που μπορεί να με τυφλώσει το θάμπος της μαγευτικής Μπακογιάννειας πολιτείας.

Με τις μάσκες πως τα πας; Πως νιώθεις που σου κρύβουν το μουστάκι;

Πολύ καλά. Πάντα τα πήγαινα καλά με τις μάσκες, κυρίως ως Μπαλούρδος. Ως Τσολιάς δεν υπάρχει κανένα θέμα μιας και η μάσκα μου φοράει κι αυτή μουστάκι. Πρόκειται για έναν πρωτοποριακό σχεδιασμό του οίκου Γκραμπόφσκι που πρόκειται να κυκλοφορήσει το αμέσως προσεχές διάστημα. Ή κατευθείαν στο διάστημα.

Πως βίωσες τους τελευταίους μήνες βλέποντας όλα όσα συμβαίνουν και το πως η κυβέρνηση και ο καθένας μας χωριστά αντιμετωπίζει κάθε νέο δεδομένο;

Η κυβέρνηση, με τα κανάλια που επιδοτεί, έχει επιδοθεί στο νέο χόμπι της, τα fake news. Και ο καθένας ξεχωριστά καταναλώνει αδιαμαρτύρητα κάθε αηδία, ψέμα και ανοησία που μεταδίδουν αυτά τα κανάλια κατά παραγγελία της κυβέρνησης. Ιδανική συνθήκη βέβαια για κάποιον που γράφει σατιρικές παραστάσεις.

Πιστεύεις πως αυτές οι αποστάσεις που κρατάμε λόγο του ιού θα μας μείνουν ως “κουσούρι” οδηγώντας σε μια πιο επικίνδυνη αποστασιοποίηση μεταξύ μας;

Αν συμβεί αυτό, θα είναι μια ευτυχής συγκυρία για τους ασκούντες εξουσία. Βολεύει αρκετά για την επίτευξη των στόχων τους να είμαστε σκόρπιοι και άρα αποδυναμωμένοι.

TSOLIAS_FINAL-1-732x1024.jpg

Πως σου φαίνεται η ιδέα του live streaming;

Δε με ενθουσιάζει. Κόβει από τη μαγεία της παράστασης. Η μυσταγωγία μιας θεατρικής ή μουσικής παράστασης δεν αποτυπώνεται σε καμία κάμερα. Ωστόσο το καταλαβαίνω ως ανάγκη μιας ιδιαίτερης περίστασης. Το θέμα είναι τι θα ξεμείνει ως «κανονικότητα» μετά από αυτή την περίσταση.

Πως προέκυψε η συμμετοχή των συγκεκριμένων καλεσμένων στην παράσταση που θα ανέβει στις 10 Σεπτέμβρη στην Τεχνόπολη;

Οι καλεσμένοι που διαλέγω πάντα είναι με κριτήρια σύμφωνα με το ύφος της παράστασης. Πρέπει να είναι ταιριαστοί με το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα και όχι με εμπορικά κριτήρια. Με τους ΤσοπάναRave, τους Ενδελέχεια και τους Magic de Spell έχουμε να πούμε συγγενικά πράγματα στον κόσμο. Επίσης κάλεσα τον Μητσοτάκη από τους Ενδελέχεια για ευνόητους λόγους. Δέχτηκα πιέσεις από την κυβέρνηση να έχω έναν Μητσοτάκη στην παράσταση προκειμένου να μου παραχωρηθεί η Τεχνόπολη και διάλεξα τον μόνο Μητσοτάκη που θα μπορούσα να συνεργαστώ.

Παγουρίνο θα μοιράζετε στην έξοδο ή είστε τίποτα τσίπηδες;

Τα παγουρίνο ας τα μοιράσει η υπουργός Παιδείας, νομίζω είναι το μόνο καινοτόμο που έκανε στο χώρο της παιδείας. Εμείς θα μοιράσουμε μινιατούρες του Παρθενώνα και των καμένων Μυκηνών που θα έχουμε γλείψει – αλά Λιγνάδης – στην έναρξη της παράστασης.