Πηγή: To Pontiki

Τώρα που τα φώτα της δημοσιότητας έσβησαν και όλοι όσοι χειροκρόταγαν από τα μπαλκόνια τους μπήκαν μέσα στα διαμερίσματά τους, η κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας και των δημόσιων νοσοκομείων ολοένα και χειροτερεύει.

Αυτό προκύπτει από την καταγγελία των εργαζόμενων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, οι οποίοι κάνουν λόγο για έλλειψη ακόμα και στοιχειωδών υλικών προστασίας, όπως είναι τα γάντια.

. Αναλυτικά επισημαίνουν:

«Μετά το πέρας του πρώτου κύματος της επιδημίας του covid 19, μία σημαντική δωρεά όπως αυτή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και ο τρόπος διαχείρισής της από την πολιτεία έγινε η αιτία να αναδειχθούν όλες οι παθογένειες και οι αδυναμίες του ΕΣΥ.

Το σωματείο μας είχε προειδοποιήσει  για την αδικία που συντελούνταν εις βάρος δεκάδων συναδέλφων που δούλεψαν σκληρά σε τμήματα πρώτης γραμμής, χωρίς δυστυχώς να εισακουστεί.

Για όλους εμάς τους εργαζόμενους είναι ξεκάθαρο ότι ο ΜΟΝΟΣ χρηματοδότης πρέπει να είναι το κράτος, διατηρώντας στο ακέραιο τον δημόσιο χαρακτήρα των νοσοκομείων. Δίνοντας τα χρήματα που πρέπει και όχι ένα μικρό μέρος αυτών.

Αποδείξαμε στην πράξη ότι το «ταπεινό» δημόσιο σύστημα υγείας είναι εδώ ως μοναδική λύση για το ελληνικό λαό.

Αποδείχθηκε στα δύσκολα, χάρη στον τεράστιο αγώνα του λιγοστού προσωπικού των δημόσιων Ελληνικών νοσοκομείων.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά τα ευτράπελα, ήρθε τώρα και το κερασάκι στην τούρτα….    Έλλειψη υλικών.         Μιλώντας πιο απλά και θέλοντας  να κάνουμε σαφέστατη την κατάντια μας, δύο μόνο λέξεις :

ΓΑΝΤΙΑ ΤΕΛΟΣ

Πιο τραγικό δε γίνεται, απ’ το να αναγκάζονται οι νοσηλευτές να αγοράζουν μόνοι τους γάντια από το super market.

Ζητάμε την πρόσληψη νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Ζητάμε αύξηση των μισθών μας, για αξιοπρεπή διαβίωση.

Ζητάμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ την ένταξη μας στα ΒΑΕ.».