Αλιεύσαμε από το facebook της Έλενας Ακρίτα

Λίγα λόγια για την συνάδελφό μας την οποία στοχοποιεί ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Μπογδάνος, στο πλαίσιο της άοκνης και ενθουσιώδους προσπάθειάς του να φιμώσει τον ελέυθερο δημοσιογραφικό λόγο.
Η Ελευθερία Κουμάντου δημοσιογραφεί από τον Ιανουάριο του 1996 εως σήμερα στον Αθήνα 9,84. Παράλληλα έχει εργαστεί στο Mega και την ΕΡΤ σε ενημερωτικές εκπομπές. Συμπαρουσιάζει από το Νοέμβριο του 2014 την εκπομπή “Ντάμες Σπαθί”, με την Ελεωνόρα Ορφανίδου κάθε μεσημέρι 12.00-13.00 στον Αθήνα 9,84. Από τις πιο σημαντικές στιγμές στην έως τώρα πορεία της συμπεριλαμβάνεται η κάλυψη αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στο εμπόλεμο Βελιγράδι εν μέσω βομβαρδισμών. Το ταξίδι αυτό μαζί με άλλο ένα στις παραγκουπόλεις του Ναϊρόμπι, της άλλαξαν την οπτική των πραγμάτων.
Από το 2010 ασχολείται με το ρεπορτάζ της Χρυσής Αυγής και από το 2015 συμμετέχει στο Παρατηρητήριο για τη δίκη της ΧΑ, “Golden DawnWatch”».
Η Eleftheria Koumandou έχει τιμηθεί με το Βραβείο Ιδρύματος Μπότση 2019 και το Βραβείο Περιβαλλοντικης ευαισθησίας 2017. Μαζί με την Ελεωνόρα Ορφανίδου η εκπομπή τους ‘Ντάμες Σπαθί ειναι επίσημος συνεργάτης του ΟΗΕ για τους ‘17 Στοχους βιώσιμης ανάπτυξης’.
Τιμούμε την συνάδελφο μας, στεκόμαστε στο πλευρό της, είμαστε #με_την_Ελευθερία