Πηγή: Katiousa

Τον περασμένο Ιούνιο, ο Βασίλης Μάγγος συμμετείχε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τους συλληφθέντες της πρόσφατης διαδήλωσης κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ-LAFARGE. Οι αστυνομικές δυνάμεις του επιτέθηκαν εν ψυχρώ, τον έριξαν στο οδόστρωμα και του προκάλεσαν σοβαρά τραύματα στα πλευρά. Το βίντεο είναι αδιάψευστος μάρτυρας, ενώ η διάγνωση έκανε λόγο για θλάση συκωτιού και σπασμένα πλευρά.

Ο πατέρας του θύματος είχε καταγγείλει δημόσια το περιστατικό, ενώ ακολούθησε καταγγελία και του ίδιου του Βασίλη Μάγγου, από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=895875490917904&id=100014863847355

Σε αυτήν ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

Πετάχτηκε μια διμοιρία ΟΠΚΕ και μια ματ, στοχευμένα και συγκεκριμένα για μένα, μιας και με γνωρίζουν, ήρθαν τρέχοντας κατά πάνω μου και ξεκίνησαν να με βαράνε αναίτια, δολοφονικά, απάνθρωπα κι αλύπητα. Με χτυπούσαν μέχρι που δεν μπορούσα να πάρω ανάσα, γιατί είχα χτυπηθεί άσχημα στα πλευρά, τους φώναζα, δεν τους ένοιαζε καν. Μου βάλανε χειροπέδες και με πήραν σηκωτό, ενώ με βριζανε με το επίθετο μου. Μέσ’ στο αμάξι, μου δώσανε μερικές ακόμα και όταν πήγα να σηκώσω λίγο το κεφάλι μου μου λέγανε “κάτω το κεφάλι πούστη”, επειδή βογγούσα και έκανα “αααα” απ’ τον πόνο, αυτοί μου λέγανε “τι α μωρη κραγμένη” και αλλά τέτοια ωραία. Όταν φτάσαμε στο τμήμα, πήρε σειρά ο ασφαλίτης που φαίνεται και στο βίντεο να ανοίγει τη πόρτα από το ασφαλίτικο, με κράταγαν τα οπκε και με βαρούσε αυτός. Όταν φώναζα πως θέλω νοσοκομείο, μου λέγανε άσε ρε τα ψέματα και άλλα τέτοια διάφορα. Όταν ζήτησα λίγο νερό, στην αρχή δεν μου δίνανε κι έπειτα με βάλανε να πιω από έναν καταψύκτη που έτρεχε σταγόνα-σταγονα το νερό και μάλιστα από κάτω προς τα πάνω. Εγώ εντωμεταξύ να ‘μαι σακάτης, κατάκοιτος και να μην μπορώ να πάρω τα πόδια μου. Και αφού διασκέδασαν όλοι μαζί πάνω μου, με ρίξανε στο κρατητήριο. Τελικά με βγάλανε, αφού τους άκουσα να λένε πως αν με κρατούσαν θα έπρεπε να με παν και νοσοκομείο, άσε σου λέει μην χρεωθούμε κιόλας με το μαλακιστήρι. Όταν ρώτησα το όνομα του ασφαλίτη που με βαραγε για να καταθέσω μήνυση δεν μου απαντούσε και μάλιστα με κορόιδευε και μου λέγε εσύ τι είσαι αστυνομία για να μάθεις? Κι όταν του είπα πως θα του κάνω μήνυση άλλα λέω ποιος θα σε πειράξει, μήπως η αστυνομία? Και γελώντας, σήκωσε τα χέρια και μου λέει: “βλέπεις, τα λες και μόνος σου”.

Ένα μήνα μετά, 0 27χρονος βρέθηκε νεκρός από τη μητέρα του, που κάλεσε αμέσως το ΕΚΑΒ, αλλά ήταν ήδη αργά. Η Αστυνομία έσπευσε στο σημείο, απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και αναμένεται η διεξαγωγή νεκροψίας για να προσδιοριστούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του Βασίλη Μάγγου. Ωστόσο, προκύπτουν αναπόφευκτα ερωτηματικά για τη σύνδεση του θανάτου με τα τραύματα και τα “ενθύμια” που του άφησε η προ μηνός αστυνομική επίθεση…