Πηγή: The Press Project

Έφοδο στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη πραγματοποίησαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας περί τις 2 τα ξημερώματα του Σαββάτου, καθώς επιστρατεύτηκαν τουλάχιστον είκοσι μηχανάκια της ομάδας ΔΕΛΤΑ και τουλάχιστον μία διμοιρία των ΜΑΤ απέναντι κατοίκους της περιοχής που βρίσκονταν στην πλατεία, όπου κάθονταν περιμετρικά και σε παγκάκια της πλατείας.

Στην πλατεία της περιοχής βρισκόταν από νωρίτερα αρκετός κόσμος, νεαρής κυρίως ηλικίας, όταν εμφανίστηκαν τουλάχιστον 20 μηχανάκια της ομάδας ΔΕΛΤΑ και διμοιρία των ΜΑΤ, επιχειρώντας να διώξει τον κόσμο από την πλατεία. Η ένταση ήταν τέτοια που σε αρκετές περιπτώσεις, κάτοικοι που βρίσκονταν στα σπίτια τους βγήκαν στα μπαλκόνια, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πριν την επέμβαση της αστυνομίας προηγήθηκε συσκότιση της πλατείας, καθώς τα γύρω φώτα έσβησαν.

https://www.facebook.com/687697117/videos/10158269353077118/

Σύμφωνα με πλήθος αυτόπτων μαρτύρων και αναφορών στα κοινωνικά δίκτυα, η αστυνομία προχώρησε στην επέμβαση έναντι του συγκεντρωμένου κόσμου χωρίς να υπάρξει σχετική προειδοποίηση, ενώ σύμφωνα με άλλες πηγές, η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον τρεις προσαγωγές. Επίσης αρκετός κόσμος φέρεται να τραυματίστηκε κατά το ανθρωποκυνηγητό στα στενά της Κυψέλης.

Κάτοικος της περιοχής που βρισκόταν κοντά στο σημείο λίγα λεπτά μετά την έφοδο της αστυνομίας στην πλατεία, περιγράφει πως «ήμουν στην Πατησίων και περπατούσα προς πλατεία Αμερικής. Βλέπω ΜΑΤ να περπατούν στην Πατησίων προς το μέρος μας, στρίβουν σε ένα στενό. Και τρέχουμε να δούμε τι γίνεται. Μόλις είδαν κόσμο στο στενό, πέταξαν δακρυγόνα».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών στους δρόμους γύρω από την πλατεία, ενώ σύμφωνα με αρκετά βίντεο και πληροφορίες που μεταδίδονται, η αστυνομία προχώρησε και σε αρκετές προσαγωγές, τόσο στο αστυνομικό τμήμα Θήρας όσο και στη ΓΑΔΑ.

Την ίδια ώρα, η πλειοψηφία των ΜΜΕ κάνει λόγο για περίπου 200 άτομα συγκεντρωμένα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, ενώ το Πρώτο Θέμα και ο Ενικός «αποκαλύπτουν» μάλιστα πως η πλειοψηφία τους είναι αντιεξουσιαστές.