Νίκος Μπογιόπουλος

Πηγή: Ημεροδρόμος

Είναι αδύνατον να βρεις κάτι τόσο εξοργιστικό αλλά και ταυτόχρονα τόσο γελοίο στον επίσημο λόγο ενός κράτους το διάστημα της πανδημίας, όσο στον λόγο του κράτους που λέγεται ΗΠΑ και απορρέει από την κυβέρνηση Τραμπ.

Παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από τον ένοικο του Λευκού Οίκου που έφτασε να συστήνει… σολάριουμ και ενέσεις απολυμαντικών για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο Πομπέο, έφτασε στο πλαίσιο της ασίγαστης επίθεσης των Αμερικανών κατά της Κούβας να θέσει υπό στην προστασία του ακόμα και τους… Κουβανούς γιατρούς!

Ο τύπος που η χώρα του μετράει 70.000 νεκρούς σε δυο μήνες, περισσότερους από όσοι σκοτώθηκαν σε 10 χρόνια πολέμου στο Βιετνάμ, προσπαθώντας να επιτεθεί στην Κούβα και στις αποστολές Κουβανών γιατρών σε δεκάδες χώρες για την καταπολέμηση της πανδημίας, έγινε τιμητής της… εκμετάλλευσης (!) που υφίστανται οι Κουβανοί γιατροί από το “στυγερό κομμουνιστικό καθεστώς”…

Εδώ – πριν συνεχίσουμε – δείτε μια χαρακτηριστική εικόνα… καταπιεσμένων Κουβανών γιατρών από την χώρα τους, την ώρα που κατεβαίνουν στο αεροδρόμιο της Νότιας Αφρικής για να ξεδιπλώσουν και εκεί την διεθνική αλληλεγγύη τους και να προσφέρουν τη βοήθειά τους.

Ο Πομπέο, λοιπόν, μη μπορώντας να κρύψει την βαθιά ενόχληση των ΗΠΑ για την παγκόσμια αναγνώριση που απολαμβάνει η Κούβα προσφέροντας τη βοήθειά της όπου της ζητηθεί, την ώρα που οι περίφημοι “σύμμαχοι” εντός του ΝΑΤΟ και της ΕΕ αδιαφορούν ο ένας για την τύχη του άλλου,  υποστήριξε ότι οι αποστολές γιατρών και νοσηλευτών από την Κούβα στο εξωτερικό συνιστά… κατάχρηση εις βάρος των Κουβανών γιατρών!

Ο λόγος που τον έπιασε πόνος τον Πομπέο και τους Αμερικανούς για την… τύχη των Κουβανών γιατρών και νοσηλευτών είναι ότι στο πλαίσιο της διεθνιστικής τους αλληλεγγύης αυτοί οι άνθρωποι συμβάλλουν και στην εισαγωγή συναλλάγματος στη χώρας τους, συμμετέχοντας στην υλοποίηση των συμφωνιών της κυβέρνησης της Κούβας με μια σειρά χώρες.

Ο Πομπέο – φανερώνοντας έτσι και ποιος είναι ο υποβολέας τέτοιων γελοιοτήτων που πήραν τη μορφή “εμβρυθούς” αρθρογραφίας και στην Ελλάδα – έφτασε στο σημείο να πάρει υπό την…προστασία του τους Κουβανούς γιατρούς, για ένα και μόνο λόγο: Για να μην γίνονται αρωγοί της πατρίδας τους και σε οικονομικό επίπεδο.

Θαυμάστε τι δήλωσε αυτό το υπόδειγμα… σοβαρότητας (στο βίντεο από το 3,23′) :

“…έχουμε παρατηρήσει πώς το καθεστώς στην Αβάνα εκμεταλλεύτηκε την πανδημία COVID-19 για να συνεχίσει την εκμετάλλευση των κουβανών ιατρών. Συγχαίρουμε τους ηγέτες στη Βραζιλία, στον Ισημερινό και στη Βολιβία και σε άλλες χώρες που αρνήθηκαν να κλείσουν τα μάτια σε αυτές τις καταχρήσεις του κουβανικού καθεστώτος, και ζητάμε από όλες τις χώρες να κάνουν το ίδιο, συμπεριλαμβανομένων χωρών όπως η Νότια Αφρική και το Κατάρ. Πρέπει να προστατεύσουμε τους ιατρούς μας τώρα περισσότερο από ποτέ. Οι κυβερνήσεις που δέχονται Κουβανούς γιατρούς πρέπει να τους πληρώνουν απευθείας. Διαφορετικά, όταν πληρώνουν το καθεστώς, βοηθούν την κουβανική κυβέρνηση να αποκομίζει κέρδη από την εμπορία ανθρώπων”.

“Εμπόριο ανθρώπων” η αλληλεγγύη, “κατάχρηση” από την Κούβα ο πατριωτισμός των ανθρώπων της, “συγχαρητήρια” (!) στις χώρες που έδιωξαν τους Κουβανούς γιατρούς αδιαφορώντας για τους λαούς τους και υπακούοντας στους Αμερικανούς, απειλές και υποδείξεις στις χώρες που αρνούνται να “ακούσουν” τις ΗΠΑ. Και όλα αυτά στο όνομα της υπεράσπισης των (Κουβανών) “γιατρών μας”!

Είναι προφανές: Φάρμακο για τον ιό θα βρεθεί. Για την φαιδρότητα της καταγέλαστης – παγκοσμίως – αμερικανικής αντικουβανίτιδας, όχι.