Πηγή: Luben

Ένα υπέροχα σουρεαλιστικό σκηνικό έλαβε χώρα χτες στην μαγευτική Κόρινθο , όπως πληροφορούμαστε από τοπικό μέσο. Όλα ξεκίνησαν με τη φωτογραφία που έστειλε ένας αναγνώστης του Ράδιο Ηλέκτρα, στο οποίο η θέση για ΑΜΕΑ μπροστά στο δικαστικό μέγαρο Κορινθίας να έχει καταληφθεί από ένα αυτοκίνητο που δεν το δικαιούται.

Καμία έκπληξη μέχρι στιγμής θα πείτε – και θα έχετε δίκιο, γιατί αυτή η χώρα εφαρμόζει ειδικό πιλοτικό πρόγραμμα μεταχείρισης των ΑΜΕΑ, ασφαλώς με σκοπό να το πάρουν απόφαση και να ξαναπερπατήσουν. Αυτό που διαφοροποιεί την υπόθεση είναι ότι το αυτοκίνητο είναι περιπολικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, το οποίο γεγονός την κάνει ομολογουμένως λίγο πιο πικάντικη.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Εδώ τα πράγματα γίνονται ελαφρώς πολυπλοκότερα, γιατί υπό ΚΣ, αν άκυρο αυτοκίνητο έχει καταλάβει τη θέση για ΑΜΕΑ, ειδοποιείται η Τροχαία με σκοπό να τον καμπανιάσει, ενώ αν υπάρχει και γερανός διαθέσιμος, δεν είναι απίθανο να πάρει και το αυτοκίνητο μαζί. Πιο συγκεκριμένα, όπως λέει ο ΚΟΚ (Ν. 4530/2018, άρθρο 29 παρ.1 εδαφ.β,ζ.), ο παραβάτης τιμωρείται:

1. Με επιτόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας (πινακίδες – άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου) για 60 ημέρες.

2. Με επιτόπου αφαίρεση της άδειας οδήγησης από τον βεβαιούντα την παράβαση για 60 ημέρες.

Σε περίπτωση υποτροπής μέσα σε διάστημα έξι (6) μηνών, η άδεια οδήγησης αφαιρείται για διπλάσιο χρονικό διάστημα (120 ημέρες) και ο παραβάτης υποχρεούται σε επανεξέταση για την επαναχορήγησή της.

Δικαίωμα στάθμευσης στις θέσεις ΑμεΑ, έχουν μόνο αυτοί οι οποίοι έχουν Δελτίο στάθμευσης Οχημάτων των Ατόμων με Αναπηρίες «Α.Μ.Α.», σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 241/2005 (ΦΕΚ Α΄290).

Φυσικά, μπορεί όλα να είναι και μυστικό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για να μην ταλαιπωρείται να ψάχνει τους δράστες.