Μετά την γιαγιά Σουζάνα με τα τερλίκια στην Θεσσαλονίκη, μια άλλη γιαγιά με ζοχιές (χόρτα) θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη και να πληρώσει πρόστιμο 200 ευρώ.

Σύμφωνα με το pieria.tv η σύλληψη της ηλικιωμένης έγινε πέρυσι τον Μάρτιο. Αστυνομικοί τής Κατερίνης, μετά από καταγγελία έφτασαν στο σημείο τής οδού 16ης Οκτωβρίου, όπου και πλησίασαν την 80χρονη γιαγιά Παρθένα Αλχαζίδου διότι είχε απλωμένες σε χαμηλό πάγκο λίγα κιλά ζοχιές (χόρτα για σαλάτα που μάζεψε μόνη της) για να τις πουλήσει για πενταροδεκάρες! Η αστυνομία Κατερίνης την προσήγαγε στον Τμήμα με την αιτιολογία ότι δεν είχε άδεια υπαίθριου εμπορίου ούτε και πιστοποιητικό υγείας!

Αφού της επεβλήθη πρόστιμο 200 ευρώ, αφέθηκε ελεύθερη.

Πριν από λίγες μέρες η κυρία Παρθένα έλαβε από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης Κλητήριο Θέσπισμα για τακτική δικάσιμο όπου της ζητούν να προσέλθει στο δικαστήριο να δικαστεί στις 7 Ιουνίου 2019 για 6 κιλά ζοχιές (αξίας ούτε 5 ευρώ) που πωλούσε δίχως πιστοποιητικό υγείας.

Μια κοινωνία, ο πολιτισμός της κρίνεται τόσο από τους νόμυος όσο και από τον τρόπο πυ εφαρμόζονται. Και στη δική μας στο μεγάλο κεφάλαιο δίνονται δωράκια και φοροαπαλλαγές, και να καμιά φορά βρεθεί κάποιος υπόλογος στο νόμο, βρίσκεται το παραθυράκι να απαλλαχθεί «φεσώνοντας» το δημόσιο.

Για τους εργαζόμενους ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης πέφτει βαρύς (π.χ. οι περίπτωση των δύο καθαριστριών). Από την άλλοι οι συνταξιούχοι προσπαθούν να βρουν οποιονδήποτε τρόπο να εξασφαλίσουν την επιβίωση τους. Όπως η ηλικιωμένη Σουζάνα στη Θεσσαλονίκη και η κ. Παρθένα στην Κατερίνη. Για αυτές κανένα έλεος. Και δεν είναι ζήτημα εφαρμογής του νόμου όπως διατείνεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ούτε για να μη βρουν τον μπελά τους όπως ισχυρίζονται οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών.

Πηγή: atexnos.gr