Αλιεύσαμε από το facebook του Γιάννη Ανδρουλιδάκη

Χωρίς να θέλω να κάνω τον έξυπνο, το αν η εκκλησία αποκλείει από τις βαπτίσεις τους ομοφυλόφιλους και όσους έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, είναι δικό της θέμα. Εγώ ανήκω σε μια οργάνωση που αποκλείει τους απεργοσπάστες στο καταστατικό της και είναι δικαίωμά της να το κάνει. Μια άλλη οργάνωση μπορεί να αποκλείει τους μελαχρινούς γιατί είναι η «Ένωση ξανθών» και μια άλλη μπορεί να είναι ο Σύλλογος Απανταχού Λευκογιανών και να αποκλείει όλον τον κόσμο που δεν είναι από τα Λευκόγια. Δικαίωμα τους και αυτών, στο βαθμό που δεν καλούν σε βία εναντίον όσων αποκλείουν.

Δεν είμαι καθόλου ειδικός σχετικά με το αν ο αποκλεισμός των ομοφυλόφιλων από τις βαπτίσεις είναι σύμφωνος με το Ευαγγέλιο (ένας φίλος καλός χριστιανός με βεβαιώνει ότι όχι), αλλά νομίζω ότι το πρόβλημα δεν είναι αν η εκκλησία αποκλείει τους gay, αλλά ότι ενώ τους αποκλείει παραμένει συνδεδεμένη με το κράτος και χρηματοδοτεί αυτόν τον αποκλεισμό από τα δημόσια ταμεία και τη φορολογία.

Από την οποία, εξ όσων γνωρίζω, εξακολουθούν να μην αποκλείονται ούτε οι gay ούτε όσοι έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ούτε καν όσοι δεν είναι χριστιανοί.