Κληρικοί παίρνουν μέρος σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα προπύλαια του πανεπιστημίου Αθηνών, ενάντια στο μάθημα των νέων θρησκευτικών, Αθήνα Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 . ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Πηγή: Luben

Μία πλήρως οργανωμένη μίνι θεοκρατία φαίνεται πως έχει ιδρύσει μια εκκλησία στο Μαρούσι, σύμφωνα πάντα με δημοσίευμα του aftodioikisi.gr. Η αλήθεια είναι πως η ροπή μιας σημαντικής μερίδας των τοπικών υποκαταστημάτων της επίσημης Εκκλησίας της Ελλάδος προς τις μεθόδου είναι αρκετά γνωστή, o Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής (όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο) όμως κλέβει τις εντυπώσεις με τη μηχανοργάνωση που έχει κατακτήσει.

Πιο συγκεκριμένα, ο εν λόγω οίκος του Θεού, ο οποίος διαχειρίζεται και τη διαδικασία μέσω της οποίας ο κόσμος γίνεται νονός, αποφάσισε να τυποποιήσει τη φόρμα που υποβάλλουν οι επίδοξοι νονοί. Το έγγραφο είναι μια κλασσική υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/86, στην οποία ο κόσμος συμπληρώνει τα στοιχεία του.

Σε αυτά έχει προστεθεί μια λεπτομέρεια που γεμίζει τον κόσμο μας με αγάπη. Όποιος λοιπόν θέλει να γίνει νονός από αυτή την εκκλησία, πρέπει να υπογράψει ότι:

«Δεν έχω τελέσει πολιτικό γάμο ούτε έχω σε ισχύ κάποιο σύμφωνο συμβίωσης στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, επίσης δεν έχω δηλώσει ότι είμαι ομοφυλόφιλος

 Αυτό είναι το περίφημο έγγραφο:

Η αλήθεια είναι πως από την περιοχή που ήταν τόσο ευλογημένη ώστε να έχει δήμαρχο τον χρυσό Πατούλη δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο. Ένα άλλο ενδιαφέρον θέμα βέβαια είναι ότι οι ιθύνοντες του ναού αισθάνονται ικανοποιημένοι με το να πατάσσουν την αμαρτία με υπεύθυνες δηλώσεις, θα έλεγε κανείς ότι πιο δημοσιοϋπαλληλική θεοκρατία δεν έχουμε ξαναδεί.