Μια απόφαση-σοκ έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με την οποία οι τραυματίες σε ατυχήματα με ηλεκτρικό πατίνι δεν θα γίνονται δεκτοί σε κανένα δημόσιο νοσοκομείο ανά την Επικράτεια.

Στην αιτιολογία της απόφασης προβάλλονται λόγοι εξορθολογισμού των δαπανών του προϋπολογισμού για την Υγεία, ενώ το Υπουργείο επισημαίνει ότι κανείς δεν αναγκάζει κανέναν να κινείται με πατίνι χωρίς κράνος στους δρόμους των ελληνικών πόλεων.

«Ποιος λογικός άνθρωπος μπορεί να θεωρήσει ότι κάτι τέτοιο είναι καλή ιδέα; Αν δηλαδή αύριο γίνει της μόδας να τρώμε κορν φλέικς με ουράνιο, τι πρέπει να κάνουν οι γιατροί και το προσωπικό των νοσοκομείων;» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το θέμα σχολίασε και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο οποίος με ανάρτησή του στο Facebook θύμισε πως υπάρχουν χιλιάδες καρκινοπαθείς, ασθενείς με σκλήρυνση καταπλάκας και άλλα σοβαρά γενετικά νοσήματα, καθώς και εκατοντάδες τραυματίες καθημερινά που δεν επέλεξαν οι ίδιοι να τραυματιστούν.

«Το ΕΣΥ βρίσκεται στο πλευρό του λαού, κι ο λαός λοιπόν ας συμπεριφέρεται ανάλογα κι ας αφήσει τα πατίνια» συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Για όσους επιμένουν να μην αποχωρίζονται τη δυσάρεστη και επικίνδυνη συνήθεια της οδήγησης πατινιού, στελέχη του Υπουργείου προτείνουν ως εναλλακτική λύση την ιδιωτική ασφάλιση και προτρέπουν τους ενδιαφερόμενους να επικοινωνούν με εκείνους πρώτα, ώστε να κινούνται γρηγορότερα οι σχετικές διαδικασίες.

Πηγή: Το Κουλούρι