Πηγή: Σπασμένο Παράθυρο

Το δρόμο της πολιτικής αυτοκτονίας συνεχίζει να ακολουθεί για δεύτερη συνεχόμενη μέρα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσον αφορά την υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη.

Μιλώντας σήμερα σε τηλεοπτικό σταθμό ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος, ανέφερε πως η υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη είναι προσωπική και πως ο καθένας μας θα μπορούσε να μπλέξει. Η δήλωση προκάλεσε την αντίδραση ακόμα και των παρουσιαστών της εκπομπής που του επισήμαναν πως δεν πρόκειται για κάποιο τροχαίο:

Μόλις χτες, ο Λευτέρης Αυγενάκης, γραμματέας της ΝΔ, μιλώντας σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού, αναφέρθηκε στην πρωτόδικη καταδίκη του Νίκου Γεωργιάδη, για την κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής στη Μολδαβία, λέγοντας πως πρόκειται για σκευωρία:

Επειδή τον ξέρω προσωπικά δεν πιστεύω τίποτε από όλα αυτά. Σεβόμαστε τη Δικαιοσύνη και την στηρίζουμε. Κατά τη γνώμη μου, από την πρώτη στιγμή υπήρξε μια σκευωρία. Και βεβαιώς ο κ. Γεωργιάδης, υπήρξε ένας από τους εθελοντές που υποστήριξαν τον κ. Μητσοτάκη για περίπου τρεις μήνες, όσο διήρκησε προεκλογική περίοδος στη ΝΔ.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη, ο Νίκος Γεωργιάδης, πρώην διπλωμάτης και συνεργάτης του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κρίθηκε πρωτόδικα ένοχος για την κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής στη Μολδαβία.

Το δικαστήριο στάθηκε αμείλικτο, δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, τον καταδίκασε σε 28 μήνες φυλακή, του έκοψε και ένα πρόστιμο 20,000 ευρώ και τον έστειλε σπίτι του με αναστολή. Ποινή η οποία προκάλεσε έντονη δυσφορία στην κοινή γνώμη, τη στιγμή που μερικούς μήνες πριν μια καθαρίστρια καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης χωρίς αναστολή, επειδή για χρόνια καθάριζε σχολεία έχοντας τελειώσει μόνο την Ε’ δημοτικού και όχι την ΣΤ’.