Κολομβία, Βενεζουέλα, ΗΠΑ, Αμερική

Πηγή: Katiousa

Μπορεί η Κολομβία να πρωτοστατεί μεταξύ των χωρών της Λατινικής Αμερικής στην προώθηση του πραξικοπήματος του Χουάν Γκουαϊδό με τη στήριξη των ΗΠΑ, ο λαός της όμως δεν ευθυγραμμίζεται με αυτά τα κελεύσματα και εκφράζει την αντίθεσή του με τους πιο πρωτότυπους τρόπους.

Ο Κολομβιανός Αλεχάντρο Μουνιός, αποφάσισε να “μιμηθεί” το παράδειγμα του ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, και να αυτοανακηρυχθεί και ο ίδιος “μεταβατικός” πρόεδρος της χώρας του. Ο νέος πρόεδρος προχώρησε άμεσα σε εξαγγελίες προς το λαό, όπως τη διασφάλιση της ειρήνης και την απομάκρυνση των εννέα βάσεων των ΗΠΑ που υπάρχουν στο έδαφος της Κολομβίας.

Στη συνέχεια, ο Μουνιός υποσχέθηκε πως θα στείλει ένα επείγον ανθρωπιστικό φορτίο με … ναρκωτικά στις ΗΠΑ, αφού η χώρα έχει τη μεγαλύτερη κατά κεφαλήν κατανάλωση ναρκωτικών στον κόσμο. Δεσμεύτηκε πως θα υπάρξει και άλλη ανθρωπιστική βοήθεια στο μέλλον, αλλά και σύναψη οριστικής ειρήνης, ώστε τα παιδιά τους να μην είναι πια θύματα πολέμου, εισβάλλοντας μετά σε σούπερ μάρκετ και σχολεία πυροβολώντας.

Σε κάποιο από τα βίντεο μάλιστα, ο νέος πρόεδρος προσπαθεί να πείσει κι έναν μέλος των σωμάτων ασφαλείας που παρίσταται, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Το μόνο που ξεχωρίζει την τρολιά του Μουνιός από την αυτοανακήρυξη του ίδιου του Γκουαϊδό, είναι πως ο πρώτος δε διαθέτει αναγνώριση από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της, ούτε μια πολεμική και προπαγανδιστική μηχανή έτοιμη να τον επιβάλλει στις συνειδήσεις των συμπατριωτών του και της διεθνούς κοινής γνώμης. Το ζήτημα είναι πότε θα αποφασίσουν οι λαοί, τόσο στη Λατινική Αμερική, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, να αυτοανακηρυχθούν πρωταγωνιστές της ζωής και της μοίρας τους, στέλνοντας στον κάλαθο των αχρήστων τους ιμπεριαλιστές και τις μαριονέτες τους.