Κώστας Αρβανίτης. Πηγή: Luben

Όλα πάνω – κάτω τα αστυνομικά τμήματα της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μια βρώμικη ιστορία (ή δύο, ή τρεις) που πρέπει να κρύψουν. Αρκεί να παρακολουθεί κανείς στοιχειωδώς τις ειδήσεις για να το ξέρει αυτό. Περίεργες αυτοκτονίες, υποθέσεις που κουκουλώθηκαν με τον πιο άτσαλο τρόπο, αποδεικτικά στοιχεία που εξαφανίστηκαν σε κοινή θέα, απ’όλα έχει ο μπαξές του Νόμου και της Τάξης στην Ελλάδα. Παρ’ όλ’ αυτά, ακόμη και μεταξύ των πιο διεφθαρμένων διαχρονικά Α.Τ. της χώρας, υπάρχει ένα που κερδίζει άκοπα εδώ και δεκαετίες το χρυσό μετάλλιο.

Συμπτωματικά, είναι αυτό που δέχτηκε επίθεση με βόμβες μολότοφ από 50 περίπου άτομα το βράδυ της Δευτέρας 16 Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τέσσερις αστυνομικοί. Η επίθεση καταδικάστηκε από τις συνδικαλιστικές ενώσεις των αστυνομικών. Τα πολιτικά κόμματα εξέφρασαν με ανακοινώσεις τις έντονες αντιδράσεις τους. Η υπουργός Προ.Πο. Όλγα Γεροβασίλη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκαν το Α.Τ. Ομόνοιας σε ένδειξη συμπαράστασης.

https://www.facebook.com/easya.gr/posts/2400296913320440

Αξίζει να θυμηθούμε όμως πως εδώ και πολλά χρόνια, πολύ περισσότεροι έχουν δεχτεί επίθεση μέσα ή στα πέριξ του Α.Τ. Ομόνοιας. Άλλοι έχασαν τη ζωή τους σε ανεξήγητα περιστατικά, από αυτά που μπαίνουν στο φάκελο χωρίς καμία έρευνα τελικά να προχωρά μέχρι την αλήθεια. Άλλες και άλλοι απλά ένιωσαν στο πετσί τους τι σημαίνει ατιμώρητη αστυνομική βία και κατάχρηση εξουσίας, χωρίς καμία απολογία και χωρίς καμία αποζημίωση.

Αυτά είναι λίγα μόλις από τα καταγεγραμμένα περιστατικά βίας που αφορούν το κεντρικότερο ίσως Αστυνομικό Τμήμα της Αθήνας. Αυτό για το οποίο έφτασε να βγάλει ανακοίνωση μέχρι και η Διεθνής Αμνηστία:

(Πηγές: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10)

Αυτό το μικρό ελληνικό Αμπού Γκράιμπ

Αυτό το μικρό ελληνικό Αμπού Γκράιμπ

Όταν λειτουργεί και παιδικό τμήμα κακοποίησης

 

Όταν πας να δηλώσεις χαμένη ταυτότητα και βρίσκουν νεκρό στην τουαλέτα

Όταν συλλαμβάνεις και το δικηγόρο για να έχεις την ησυχία σου

Όταν διεθνείς ανθρωπιστικοί οργανισμοί ασχολούνται με τη Σαουδική Αραβία και το ΑΤ Ομόνοιας

Όταν πέφτει κυριολεκτικά ξύλο μετά μουσικής

Όταν κάνεις τόσο πολύ τη φάση σου που τα παίρνει μέχρι και η υπόλοιπη ΕΛ.ΑΣ.

Αυτή η καθοριστική διαμονή στο Hilton του τμήματος της Ομόνοιας

Αυτή η ανίατη μορφή αδιαθεσίας που δημιουργεί το ΑΤ Ομονοίας

Όταν αντί για το χαρτί παραμονής σου κόβουν απόδειξη ξυλοδαρμού

 

 

φ