Στα πλαίσια της ελευθερίας του λόγου και σύμφωνα με τους κανόνες δεοντολογίας, δημοσιεύουμε την επιστολή διάψευσης που λάβαμε από την εταιρία ΓΙΩΤΗΣ στο χθεσινό δημοσίευμα του περιοδικού μας, σχετικά με την απόλυση εγκύου εργαζόμενης από την επιχείρηση:

Με έκπληξη διαβάσαμε στο περιοδικό σας το δημοσίευμα (που φέρεται βασισμένο σε πληροφορίες από Ελένη Μαρκάκη και rizospastis.gr), το οποίο συνδέει την εταιρία ΓΙΩΤΗΣ με ένα απολύτως αναληθές συμβάν. Συγκεκριμένα: στο άρθρο της 14/2/2019 αποδίδεται εντελώς ανυπόστατα στην εταιρία μας αήθης πρακτική που προσβάλλει την φήμη της και την αποδεδειγμένα υπεύθυνη στάση της απέναντι σε κάθε εργαζόμενό της όλα αυτά τα χρόνια. Η αναφορά σε δήθεν απόλυση εγκύου ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα και παρακαλούμε όπως προβείτε άμεσα στην διόρθωσή της.

Η εταιρία ΓΙΩΤΗΣ για σχεδόν 90 χρόνια έχει ως βασικό μέλημα το σεβασμό και τη στήριξη της μητρότητας, γεγονός που αποδεικνύεται έμπρακτα: από τα καταξιωμένα προϊόντα της, τα προγράμματα στήριξης σε νέες μητέρες, το πρωτοποριακό πρόγραμμα που υλοποιεί σε συνεργασία με την Hope Genesis για τη στήριξη μελλουσών μητέρων σε ακριτικές περιοχές,

και πάνω από όλα, από το γεγονός ότι: στο δυναμικό της επιχείρησής μας εργάζονται εδώ και πάρα πολλά χρόνια γυναίκες που έμειναν έγκυοι και έζησαν τη χαρά της μητρότητας, μία, δύο και περισσότερες φορές – και πάντα- η φιλόξενη οικογένεια της Γιώτης τις ανέμενε να επανέλθουν στα καθήκοντά τους. Αποτελεί δε πάγια τακτική της εταιρίας μας να προσφέρουμε δωρεάν σε κάθε νέα μητέρα εργαζόμενη το βρεφικό γάλα και τις βρεφικές κρέμες, που χρειάζονται για τη διατροφή των μωρών τους.

Για όλα τα παραπάνω ζητούμε την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας και τη φιλοξενία της απάντησής μας, επιφυλασσόμενοι για κάθε νόμιμο δικαίωμα που αφορά την προσβολή της φήμης της εταιρίας μας.