Νίκος Μπογιόπουλος

Ο ένας «δεν θα κάνετε παρέλαση»,

– ο άλλος «συναλλαγή»,

– ο τρίτος «προδοσία»,

– ο τέταρτος «αποστασία»,

– οι άλλοι ηχητικά μέσα από τις συνεδριάσεις της ίδιας της κοινοβουλευτικής τους ομάδας,

– η παράλλη «κότες τρίλειρες και μακρυπουπουλάτες» και τώρα

– οι χτεσινοί κυβερνητικοί συνεταίροι, όταν δεν μαλλιοτραβιούνται, να αλληλοαπειλούνται με πολλές… «γκαζόζες».

Αλήθεια, όμως: Ο,τι αποκαλείται (και είναι) «κατρακύλα» της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας – όπως οι υπαίτιοι της κατρακύλας εννοούν την δημοκρατία –  θα μπορούσε να εξελίσσεται αν δεν συνιστούσε αντανάκλαση του περιεχομένου της ακολουθούμενης πολιτικής; Επιπλέον: Η πορεία προς τον πάτο συνιστά κατιτις το ανεξήγητο;

Θυμίζουμε:

  • Είναι ήδη από το 2012 που σε αυτή τη Βουλή κυκλοφορούν τύποι με σβάστικες στα χέρια, λέγοντας ότι πρόκειται για… «αρχαιοελληνικά σύμβολα».
  • Ηταν στις εκλογές του ’12 που ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος έλεγαν ότι δεν θα συνεργαστούν ποτέ μεταξύ τους, αλλά τα μετεκλογικά κοινοβουλευτικά τους ήθη άλλα έδειξαν.
  • Ηταν το 2015 όταν ένα ολόκληρο δημοψήφισμα είχε την τύχη σε επίπεδο Βουλής να γραφτεί στα παλαιότερα των υποδημάτων των ταγών του αστικού κοινοβουλευτισμού.
  • Και είναι σε αυτόν τον βάλτο που, πλέον, 4 βουλευτές θρονιάζονται στα έδρανα της ΝΔ ενώ είχαν εκλεγεί με άλλα κόμματα, είναι 6 οι βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ είχαν εκλεγεί με άλλα κόμματα και είναι δίπλα σε αυτούς που καμιά 15αριά ακόμα βουλευτές πάνε κι έρχονται.

Εν ολίγοις: Η ευτέλεια, η παρακμή και η φαρσογελοιότητα δεν αποτελούν κεραυνό εν αιθρία. Ισως είναι το δάκρυ (από το ανθρακικό της γκαζόζας) που κυλάει στα μάτια όσων οδύρονται για την «ποιότητα» της πολιτικής μας ζωής, που τους εμποδίζει να δουν αυτή την τόσο πρόδηλη αλήθεια.

Πηγή: Εφημερίδα Realnews 3/2/2019