Συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον «τυχαίο έλεγχο» του Κωστή Μανιουδάκη από αστυνομικούς στον επαρχιακό δρόμο Φρε-Βρυσών στην Κρήτη. Λίγη ώρα μετά τη στιγμή που η αστυνομία σταμάτησε τον Κωστή Μανιουδάκη, αυτός έπεφτε νεκρός υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Στο δελτίο συμβάντων στο αστυνομικό τμήμα το τραγικό συμβάν αναφερόταν ως αιφνίδιος θάνατος ιδιώτη, ο οποίος  «αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του».

Όμως μια σειρά από στοιχεία δεν φαίνεται να επιβεβαιώνουν αυτήν την εκδοχή. Καταρχήν τα γυαλιά ο φορούσε ο Κωστής Μανιουδάκης, βρέθηκαν σπασμένα και πεταμένα κάποια μέτρα μακριά από το σημείο με κηλίδες αίματος γύρω τους. Μάλιστα, ο  ιατροδικαστής του δημοσίου στην πραγματογνωμοσύνη του πάνω στη νεκροψία σημειώνει ένα πλήθος τραυμάτων, εκδορών και εκχυμώσεων που προκλήθηκε στο κεφάλι του νεκρού. Μάλιστα, η νεκροψία οδηγεί στο συμπέρασμα πως πιθανότατα εναντίον του Κωστή Μανιουδάκη έγινε χρήση “θλώντος οργάνου”, ενώ σημειώνεται επίσης πως το πλήθος και οι θέσεις των τραυμάτων δεν μπορεί να έχουν προκληθεί από πτώση εξ ιδίου ύψους.

Με τη συμπλήρωση του ενός έτους, συλλογικότητες από όλη την Ελλάδα καλούν σε ένα τριήμερο δράσεων στην Κρήτη. Την Παρασκευή 30 Αυγούστου στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά ανοιχτή εκδήλωση και συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση, στο «Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των λαών». Την επόμενη μέρα, στην πλατεία 1866 στα Χανιά θα διοργανωθεί συγκέντρωση και πορεία, ενώ την Κυριακή 1 Σεπτεβρίου θα πραγματοποιηθεί το πρωί το ετήσιο μνημόσυνο στους Αρμένους Αποκορώνου.

Ο Αναστάσης Μανιουδάκης, γιος του Κωστή Μανιουδάκη, πραγματοποίησε μία δημοσίευση στο facebook, όπου ανέφερε τα εξής:

“Σχεδόν ένας χρόνος από την μέρα που τα ένστολα καθάρματα της ελληνικής αστυνομίας αποφάσισαν να στερήσουν το δικαίωμα στη ζωή από τον ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΑΝΙΟΥΔΑΚΗ. Σχεδόν ένας χρόνος κινηματικών δράσεων σε όλη τη Ελλάδα που μοιράστηκε το πένθος του άδικου χαμού του καλύτερου μου ΦΙΛΟΥ. Σχεδόν ένας χρόνος που τα λόγια είναι περιττά για όλη την αγάπη και την αλληλεγγύη που μπορεί να αισθανθεί και να εισπράξει μια οικογένεια. Παρόλα τα στοιχεία και τα δεδομένα που υπάρχουν για την υπόθεση όπως το ιατροδικαστικό πόρισμα, την ανάλυση του βίντεο, φωτογραφίες του σημείου , μαρτυρίες και τις ανακρίβειες και τα ψέματα που έχουν ειπωθεί από την μεριά των δολοφόνων από την πρώτη κιόλας στιγμή, είμαστε ακόμα σε αναμονή εξελίξεων ως προς το νομικό κομμάτι που από τον Ιούνη δεν έχουμε νεότερη ενημέρωση.

Καλούμε σε τριήμερο δράσεων στα Χανιά με αφορμή τον 1 χρόνο από την δολοφονία του ΠΑΤΕΡΑ μου .

– Παρασκευή 30/08 19:00 Ανοικτή εκδήλωση, συνέντευξη τυπου στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των λαών

– Σάββατο 31/08 18:00 πορεία, πλατεία 1866

– Κυριακή 01/09 09.30 ετήσιο μνημόσυνο στους Αρμένους Αποκορώνου

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ 2 ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΑΝΙΟΥΔΑΚΗ. ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!”