Aπό 902.gr 

Δυναμική κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία τους.

Αντιπροσωπεία των Σωματείων συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εργασίας στους οποίους μετέφεραν την απαίτηση τους να κατέβει άμεσα η πλατφόρμα των προγραμμάτων ανεργίας που τους χαρακτηρίζει άνεργους απολυμένους και ανανεωθούν οι συμβάσεις εργασίας τους μέχρι να καπνίσει ξανά η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ.

Μετά τη δέσμευση που απέσπασαν, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, οι οικογένειές τους και οι συνάδελφοι τους από Στερεά Ελλάδα και Αττική ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για την Τρίτη 18 Ιούνη στις 10 π.μ. στα Δικαστήρια Ευελπίδων στην Αθήνα και την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει τα Σωματεία ενάντια στις απολύσεις τους.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ενώ επίσης συμμετείχαν τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ Γιώργος ΜαρίνοςΚώστας ΠαρασκευάςΓιάννης ΠρωτούληςΘοδωρής Χιώνης.

Π. Πολίτης: Συνεχίζουμε – Όλοι την Τρίτη στην Ευελπίδων

«Μεταφέραμε το αίτημα να κατέβει η πλατφόρμα (σ.σ. της ΔΥΠΑ) και να διασφαλιστεί η παραμονή μας μέσα στη ΛΑΡΚΟ» τόνισε ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας μετά τη συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες.

«Δίνουμε μια μάχη» επεσήμανε και κάλεσε σε ακόμα πιο μαζική και αποφασιστική συμμετοχή στην κινητοποίηση της Τρίτης στην Ευελπίδων. «Υπερασπιστές και συνήγοροι είμαστε οι ίδιοι και η αλληλεγγύη της εργατιάς που την ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά για τη δύναμη που μας δίνει. Συνεχίζουμε. Θα νικήσουμε» τόνισε.

Συγκινητική ήταν για ακόμη μία φορά η αλληλεγγύη των Συνδικάτων από τη Στερεά και Εύβοια, αλλά και την Αττική που για μία ακόμη φορά έδωσαν δυναμικό «παρών» στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και των οικογενειών τους.

Στην κινητοποίηση χαιρέτισαν ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού και ξενοδοχοϋπαλλήλων, ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, ο Γιώργος Οικονόμου, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαμίας και ο Δημήτρης Μπάτης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας.