Πηγή: Ποντίκι

Με πανηγυρισμούς, χειροκροτήματα, δάκρυα και αγκαλιές υποδεχτήκαν τη δικαστική απόφαση για την υπόθεση μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό οι συγκεντρωμένοι έξω από το Εφετείο Αθηνών στη Λουκάρεως.

Μεταξύ του κόσμου, που βρισκόταν έξω από τα δικαστήρια, ήταν και η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα, η οποία στο άκουσμα της καταδίκης του Ηλία Μίχου και της αθώωσης της μητέρας της ανήλικης για το αδίκημα της μαστροπείας δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή της.

Υπενθυμίζεται ότι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αποφάσισε την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό αλλά και για την κατηγορά της μαστροπείας.

Παράλληλα, το δικαστήριο δεν υιοθέτησε τελικά την εισαγγελική πρόταση, κηρύσσοντας ένοχο τον Ηλία Μίχο για το αδίκημα του βιασμού κατά πλειοψηφία 5 προς 2 και έτσι ο 55χρονος ενδέχεται να αντιμετωπίσει την ποινή των ισοβίων.

Η μητέρα του κοριτσιού αθωώθηκε για όλες τις κατηγορίες πλήν της εκβίασης και ξέσπασε σε κλάματα στο άκουσμα της απόφασης.

Μια εκ των δικηγόρων της 12χρονης που βρέθηκε έξω από τα δικαστήρια είπε ότι: «Δικαιώθηκε αυτό το παιδί, δικαιώθηκε η ανηλικότητα. Δεν έχω μιλήσει με το παιδί, ξέρω ότι το έμαθε και είναι πολύ χαρούμενη».