Αλιεύσαμε από Ημεροδρόμο

Το απαράδεκτο και πρωτοφανές περιστατικό που σημειώθηκε την Τρίτη στο πλοίο «Superfast 2» και επήλθε σε γνώση της από μέλη του πληρώματος, καταγγέλλει η ΤΟ Μεταφορών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με την καταγγελία: «Στα πλαίσια “αντιτρομοκρατικού σεμιναρίου” που διοργανώθηκε από τη ναυτιλιακή εταιρεία επί του πλοίου, ο παραδίδων το σεμινάριο Wilfred Cooperberg της εταιρείας JK Security, αναφερόμενος σε οργανώσεις τρομοκρατών και αποσταθεροποίησης, συμπεριέλαβε σε αυτές και τους Κομμουνιστές. Σε αντίδραση γυναίκας μέλους του πληρώματος στα λεγόμενα του, ο Wilfred Cooperberg ρωτούσε προκλητικά και με ασφαλίτικο ύφος “εσύ είσαι Κομμουνίστρια;” και “Γιατί το ΚΚΕ τι είναι; Δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση;”

Στο βιογραφικό του ανωτέρω “ινστρούχτορα”, αναφέρεται πως “Ο κύριος Cooperberg έχει ως προϋπηρεσία 14 έτη εργαζόμενος ως υπεύθυνος ασφάλειας στη αεροπορική εταιρία EL AL, επί 13 έτη υπεύθυνος ασφαλείας των Ισραηλινών ναυτικών γραμμών ZIM, και μέχρι το 2018 ήταν σύμβουλος και υπεύθυνος σε θέματα ασφάλειας της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών”.

Τι πιο φυσιολογικό λοιπόν, ένα στοιχείο τόσο συνδεδεμένο με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, να παραδίδει μαθήματα αντικομουνισμού μέσα στα πλοία, την ώρα που οι Κομμουνιστές σηκώνουν την πάλη ενάντια στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού;

Έχουμε βαθιά γνώση ποιος είναι ο πραγματικός αντίπαλος της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων, με ποιανού το φόβο κοιμούνται και ξυπνούν.

Επιχειρείται, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, από τα επιτελεία της αστικής τάξης, με όλα τα μέσα, συντονισμένη επίθεση στο Κόμμα με σκοπό να επηρεαστούν οι εργατικές λαϊκές συνειδήσεις. Τέτοια φαινόμενα που σπέρνουν τον αντικομουνισμό, με κάθε ευκαιρία, υπηρετούν τη στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου και των κομμάτων τους και τρέφονται απ’ αυτή, και ως τέτοια θα τα αντιμετωπίσουμε.

Αυτά αλλού… Στα λιμάνια δεν περνάνε. Καλούμε όλους τους Ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό δε θα μείνει έτσι.

Οι Κομμουνιστές ναυτεργάτες έχουν πρωταγωνιστήσει, ανά καιρούς θυσιάσει ακόμα και την ίδια τη ζωή τους, στην πάλη για να εργάζονται οι συνάδελφοι μας με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα, για μια καλύτερη κοινωνία συνολικότερα.

Οι ναυτεργάτες ξέρουν πολύ καλά πως να στέλνουν τέτοια στοιχεία, μαζί και αυτούς που τα στηρίζουν, στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

Να βγάλουν συμπεράσματα για το ποιος είναι μαζί τους και ποιος απέναντί τους.

Είναι υπόλογη η ναυτιλιακή “Attica Group” και η διορισμένη εταιρεία “JK Security” που ανέλαβε το “σεμινάριο”, γι’ αυτό το συμβάν. Να πάρουν άμεσα θέση για το περιστατικό.

Οι ναυτεργάτες να καταδικάσουν συνολικά αυτό το γεγονός. Να απομονώσουν όποιον ξαναπατήσει το πόδι του πάνω στον καταπέλτη, για να χύσει το αντικομμουνιστικό του δηλητήριο».

Από 902.gr