Πηγή: www.rosa.gr

Εικόνες και πρακτικές από άλλες, σκοτεινές εποχές επικράτησαν σύμφωνα με καταγγελίες στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών της Σχολής Επιστημών Υγείας στα Ιωάννινα,  όπου οι φοιτητές μέσα από συλλογικές διαδικασίες οργανώνουν τον αγώνα τους ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια που φέρνει η Κυβέρνηση.

Όπως καταγγέλλουν φοιτητές ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα πρόσωπα τους (ανάμεσα στα οποία ταυτοποιήθηκαν μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ) εισέβαλαν διαλύοντας την πόρτα, ώστε να τρομοκρατήσουν τους φοιτητές και να διαλύσουν την συνάθροιση του Φοιτητικού Συλλόγου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία των φοιτητών και φοιτητριών του Φοιτητικού Συλλόγου ΣΕΥ στα Γιάννενα (Τμήματα Λογοθεραπείας, Νοσηλευτικής, Πρώιμης Αγωγής και Φροντίδας) που δημοσιεύει η σελίδα Μένουμε Ενεργοί αναρτώντας και το σχετικό βίντεο, τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών, χωρίς ωστόσο να συμπληρωθεί η απαιτούμενη απαρτία.

Σύμφωνα με την καταγγελία, μετά από τη συζήτηση των φοιτητών, θα πραγματοποιούνταν συζήτηση του Διοικητικού Συμβουλίου ώστε να καλέσει σε εξ’ αναβολής Γενική Συνέλευση τις επόμενες ημέρες.

«Η Γ.Σ. τελικά ορίστηκε για τις 5/3 στις 15:00, ωστόσο τα μέλη της ΔΑΠ στο ΔΣ που είχαν στην κατοχή τους τα πρακτικά και τη σφραγίδα, αρνήθηκαν να σφραγίσουν την απόφαση. Εκείνη τη στιγμή ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα πρόσωπα τους (ανάμεσα στα οποία ταυτοποιήθηκαν μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και ο Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων) εισέβαλαν διαλύοντας την πόρτα, ώστε να τρομοκρατήσουν τους φοιτητές και να διαλύσουν την συνάθροιση του Φ.Σ.» σημειώνουν οι φοιτητές προσθέτοντας ότι οι δράστες «σαν γνήσιοι τραμπούκοι, κρατούσαν σιδεριές».

Ωστόσο όταν τα ίδια άτομα αντιλήφθηκαν ότι βιντεοσκοπούνται, τράπηκαν σε φυγή με τα αυτοκίνητά τους.

«Σαφώς κάτι τέτοιο δεν αποτελεί τυχαίο γεγονός. Παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί και σε άλλες σχολές. Η κυβέρνηση θρέφει τους απόγονους του Καλαμπόκα που το 1991 επιτέθηκε με τη συμμορία της ΟΝΝΕΔ στην κατάληψη του σχολείου στην Πάτρα, δολοφονώντας τελικά τον αγωνιστή καθηγητή Νίκο Τεμπονέρα. Η κυβέρνηση θέλει, ειδικά αυτήν την εβδομάδα που ψηφίζεται το νομοσχέδιο, να σπάσει το κλίμα αγώνα στα πανεπιστήμια. Είναι γελασμένοι. Η νεολαία δεν φοβάται» ξεκαθαρίζουν οι φοιτητές και καλούν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα την Παρασκευή 8 Μαρτίου, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά ΑΕΙ.

Αλιεύσαμε το βίντεο από τη σελίδα Μένουμε Ενεργοί